Nedjelja, 7. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ko su najpopularnije osobe iz BiH na Instagramu?

Preuzmite sliku

Groznica zvana Instagram i dalje traje, tako da svakodnevno možemo pronaći razne stvari koje korisnici vole podijeliti.

Tamo pratimo fotografije djevojaka i muškaraca, slike egzotičnih putovanja pa i slike hrane. Ipak, da su lijepe žene najprivlačnije na ovoj mreži pokazuju i naše najpraćenije Bosanke i Hercegovke koje imaju preko 100.000 followera.

Najpopularnija među njima je Ines Helene koja ima 1,4 miliona followera. Ines je rođena Bosanka koja je sa porodicom izbjegla u Švedsku gdje je i odrasla. Na Instagramu se potpisuje kao Ines Helene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ines Helene (@ini.helen)

Mostarku Sendi Skopljak prati 574 000 ljudi. Rođena je u Mostaru 1991. godine, a trenutno živi u Geteborgu u Švedskoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sendi Skopljak (@skopljak)

Među popularnima je i voditeljica Hana Hadžiavdagić koju na Instagramu prati 661 000 ljudi. Sa svojim obožavateljima svakodnevno podijeli svoje misli te šta je odjenula.

Nakon što ju je upratio Cristiano Ronaldo, atletičarka iz Banja Luke, Ivana Macanović ima 128 ooo followera.


Mia Kozo, još kao studentica iz Mostara je svoje pratitelje osvojila jednostavnošću te je ostvarila saradnju s brojnim svjetskim brendovima koji joj svoje proizvode šalju besplatno kako bi ih ona objavila na svom profilu. Mia ima 125 000 followera. Mia Kozo (26) rođena u Mostaru sa adresom u Sarajevu je uspješna IT inžinjerka, influencerica i digital marketing manager u Altermedia marketing agenciji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MIA KOZO (@miakozo)

Uspješno se bavi influence marketingom osmu godinu zaredom, bila je lice mnogih beauty i fashion kampanja, te na njenim društvenim platformama ima ogromnu publiku koja je svakodnevno podržava u onome što radi. Bila dio mnogih društveno odgovornih i humantiranih kampanja. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,