Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ko je režiser na kojeg je nasrnuo Bjelogrlić: Antonijević je s Marićem ismijavao prijedorske logoraše

Preuzmite sliku

Režiser Predrag Antonijević kojeg je u niškom hotelu napao glumac Dragan Bjelogrlić bh. javnosti je poznat i po skandalu tokom gostovanja u emisiji srbijanske TV Happy kada je s voditeljem Milomirom Marićem vrijeđao prijedorske logoraše.

Protiv Marića i Antonijevića, koji je reditelj filma “Dara iz Jasenovca”, Udruženje logoraša Kozarac, bivši logoraši Satko Mujagić i Fikret Alić podnijeli su prijavu Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije.

– Dana 21. februara 2021. godine, u emisiji “Dobro jutro, Srbijo” Happy TV-a, voditelj Milomir Marić i gost Predrag Antonijević, filmski režiser, dali su izjave čije objavljivanje krši Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije, zatim Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima se vrijeđaju kako opći interesi tako i lični interesi podnosilaca prijave – navodi se, između ostalog, u prijavi.

Naveli su da je Milomir Marić prvi počeo iznositi mišljenje kako su logori ustvari bili otvorenog tipa iz kojih je svako mogao izaći, na što se Antonijević nadovezao spomenuvši “onog mršavog od tuberkuloze”, misleći na Fikreta Alića, čovjeka iza žice, s fotografije koja je 1992. godine obišla svijet.

Marić je rekao i da su logoraše nakon snimaka nahranili.

– Odveli su onog mršavog, prikazivali su ga u cirkusu u Evropi, e to je njihova propaganda – rekao je Marić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje