Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kinezi bijesni na Nicole Kidman zbog onoga što joj je vlast dopustila

Preuzmite sliku

Vlasti Hong Konga su omogućile holivudskoj glumici Nicole Kidman izuzeće od pravila karantina dok snima seriju o životima bogatih iseljenika, koju finansira Amazon, što je izazvalo bijes javnosti.

Kinesko ministrastvo zdravlja sprovodi neke od najstrožih mjera karantina u svijetu, što je omogućilo nizak broj zaraženih, ali zbog njega su mnogi stanovnici odsječeni od svojih rođaka u inostranstvu zadnjih 18 mjeseci, prenosi

Posjetioci iz visokorizičnih zemalja moraju ostati u hotelskom karantinu 21 dan, dok iz zemalja niskog rizika hotelski karantin traje sedam dana uz sedam dana samoizolacije nakon toga.

Međutim, Nicole Kidman je dopušteno da zaobiđe ta pravila.

 • Hongkonška kancelarija za trgovinski i preduzetnički razvoj potvrdila je da je australijskoj glumici i ostalim članovima filmske ekipe dopušten ustupak kako bi „obavili određeni profesionalni posao“.

  Te osobe moraju da obave tri testa na koronavirus tokom dvije sedmice nakon dolaska.

  Gradski tabloidi prate Kidman u stopu otkad je u četvrtak doletjela privatnim avionom iz Australije, prenosi index.hr.

  Kidman je najavljena kao izvršna producentkinja emisije „Expats“, temeljene na knjizi Dženis YK Li objavljenoj 2016. o životima tri Amerikanke u gradu.

  Popularna Facebook grupa podrške ljudima u karantinu u Hong Kongu takođe je puna ljutitih komentara o tome kako mnogi stanovnici i stranci zbog pravila gotovo dvije godine ne mogu vidjeti svoje rođake u inostranstvu.

  Elizabet Kwat, prokineska zastupnica, rekla je da je „zabrinuta zbog izuzetka u pravilima karantina koju su vlasti omogućile glumici Nicole Kidman“, te da je primila mnogo pritužbi stanovnika Hong Konga. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,