Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kim Cattrall odbila glumiti u novoj sezoni serije ‘Seks i grad’, pa će lik Samanthe oboljeti od Covida

Preuzmite sliku

S obzirom da se Kim Cattrall neće pojaviti u novoj sezoni kultne serije ‘Sex i grad’, producenti su odlučili radnju prilagoditi aktualnoj situaciji u svijetu, pa će njen lik Samantha biti odsutan zbog Covida.

Nakon “Prijatelja” koji su se okupili na 25. godišnjicu slavne serije, na ekrane se vraćaju i junakinje još jedne kultne serije. Sarah Jessica Parker objavila je da će i junakinje “Seksa i grada” opet zajedno na set nakon 11 godina. Ipak, neće se okupiti u punom broju jer se Kim Cattrall ne vraća, prenosi 24sata.hr.

– Scenarij smo prilagodili novoj situaciji. Nećemo uzimati novu glumicu nego će Samantha imati Covid – najavili su producenti serije jer doista bi bilo teško pronaći adekvatnu zamjenu za glumicu koja je često svojom ulogom zasjenila glavnu zvijezdu – Sarah Jessicu Parker i njenu Carrie Bradshaw.

 • Oni koji su bolje upućeni u odnose među četiri glumice očekivali su ovakav ishod. Poznato je da su Parker i Cattrall nakon zadnjeg okupljanja gadno zaratile putem društvenih mreža, a njihov sukob seže još u 2004. Tad je Sarah Jessica Parker postala i producentica serije, što joj je donijelo dodatnih 300.000 dolara zarade, pa je Cattrall smatrala da bi i ostale glumice trebale dobiti veći honorar. Osim toga, serija je zaradom višestruko premašila budžet. No ostale glumice nisu stale uz nju, pa je i na dodjelama nagrada Kim sjedila za stolom sama, dok su Cynthia Nixon i Kristin Davis sjedile s Jessicom Parker.

  Ne treba zaboraviti ni da su u seriju krenule kao 30-godišnjakinje, a sad su sve već dobro zagazile u šestu deceniju. Sarah Jessica Parker proslavila je ove godine 56. rođendan, a 2019. završila je treću sezonu serije “Razvod” za HBO. Nakon što je prestala glumiti u “Seksu i gradu” pokrenula je modni brend BITTEN i kolekciju cipela SJP Collection. Gostovala je 2012. u seriji “Glee”. Ona i suprug Matthew Broderick imaju troje djece – sina Jamesa te blizanke Marion i Tabithu.

  Očekivalo se da će Kim Cattrall nastaviti blistavu karijeru i nakon “Seksa i grada”, ali nijedan posao nije bio tako uspješan. A njena Samantha Jones donijela joj je Zlatni globus i pet nominacija za Emmy. Cattrall, koja je navršila 64 godine, otad je glumila u nekoliko kanadskih serija, a producirala je sama “Filthy Rich” u kojoj je i glumila, ali je zbog loše gledanosti ukinuta nakon prve sezone.

 • Kristin Davis (56) povukla se iz glume nakon serije i postala aktivistkinja. Zadnjih godina ipak se počela vraćati showbusinessu i zaigrala u Netflixovim filmovima. Za ulogu Charlotte York u “Seksu i gradu” bila je nominovana za Emmy i Zlatni globus, a tad se pojavila i u još dvije popularne serije – “Prijateljima” i “Will i Grace”. Zaštitno je lice Oxfama – skupa dobrotvornih organizacija usmjerenih na zaustavljanje globalnog siromaštva i dobitnica nagrade koja se dodjeljuje slavnim osobama koje se brinu za zaštitu životinja. Posvojila je djevojčicu Gemmu 2011. i dječaka Wilsona 2018.

  Cynthia Nixon, koja je igrala Mirandu Hobbes, krenula je u politiku i kandidovala se za guvernerku New Yorka 2018. Sada se vraća u Hollywood. Inače, Nixon je navršila 54 godine i otvoreno se zalaže za prava LGBT osoba. Priznala je da je biseksualna, a 2012. se udala za dugogodišnju partnericu Christine Marinoni. Nixon je majka dvoje djece – Charlesa i Seph koje ima s bivšim suprugom Dannyjem Mozesom. Marinoni joj je rodila sina Maxa 2011. (Tuzlanski.ba) 

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,