Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kevin Spacey dobio prvu ulogu nakon optužbi za zlostavljanje

Preuzmite sliku

Ukupno je imao šest optužnica. Nekoliko žrtava odustalo je od progona, u jednom slučaju nestao je ključni dokaz – mobitel, a jedna od žrtava je u međuvremenu preminula pa je kazneni postupak protiv njega prekinut.

Holivudski glumac Kevin Spacey (61) vraća se na filmski set nakon optužbi za seksualno zlostavljanje. Strani mediji pišu da u filmu ‘The Man Who Drew God’ ima manju ulogu policijskog detektiva, prenosi 24sata.hr.

Producent filma, Louis Nero (44), potvrdio je vijesti, a ranije je hvalio Spaceyjev glumački talent.

– Jako sam sretan što je Kevin pristao sudjelovati u mom filmu. Smatram ga odličnim glumcem i jedva čekam da započne film – rekao je Nero za ABC News.

Kevinu je ovo prva uloga nakon niza optužbi za seksualno zlostavljanje koje su iznesene još početkom 2017. godine.

  • Glumac Anthony Rapp (48) u oktorbu 2017. otkrio je da je bio žrtva glumca Kevina Spaceya, i to kad mu je bilo 14, a Spaceyu 27. Spacey je rekao da se uopće ne sjeća da je ikad upoznao Rappa, ali mu se ispričao i ostavio mogućnost da je to učinio u pijanom stanju. Onda se javilo još 15 drugih koji su tvrdili da su sa Spaceyem imali slična iskustva, od čega njih čak osam koji su upravo radili na seriji ‘Kuća od karata’, u kojoj je imao glavnu ulogu. Nakon pet uspješnih sezona snimanje je prekinuto u šestoj zbog skandala.

    Spacey je poslije potvrdio da je gay, rekavši: “Imao sam veze i s muškarcima i sa ženama, ali ja sam homoseksualac”.

    Ukupno je imao šest optužnica, ali su se stvari zakomplikovale tokom izvođenja dokaza. Nekoliko žrtava je odustalo od progona, u jednom slučaju nestao je ključni dokaz – mobitel, a jedna od žrtava je u međuvremenu umrla od karcinoma, pa je tako prekinut i posljednji kazneni postupak protiv glumca.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje