Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kenan Imirzalıoğlu – Ezel: “Kod žena najprije tražim iskrenost i poštenje”

Preuzmite sliku

Kenan Imirzalıoğlu, lice poznato širem svjetskom auditoriju po ulozi u seriji “Ezel”, govorio je potpuno iskreno o svom životu i televizijskoj seriji koja mu je donijela veliku popularnost, na gostovanju u emisiji “10 žena”, na televizijskoj stanici NTV. Intervju je provela urednica emisije, Çiğdem Anad.

Çiğdem Anad: Kenane, zgodan si, uspješan si, a pomalo i “lude krvi” (delikanlı). Šta se dobije kad se kombinuju sve ove osobine?

intervju-sa-popularnim-turskim-glumcem-kenan-_trt-bosanski-52854Kenan İmirzalıoğlu: Pa,… evo moguće je gostovati u jednom ovakvom programu.

Çiğdem Anad: Ljepota jedne osobe je skrivena, između ostalog, u njenoj genetici, ali… od čega zavisi to hoće li neko biti “lude krvi”?

Kenan İmirzalıoğlu: Mislim da to dolazi iz porodice, zavisi od odgoja koji dobijete.

Çiğdem Anad: Šta za tebe lično znači biti “lude krvi” ?

Kenan İmirzalıoğlu: U današnje vrijeme se pomalo promijenilo značenje tog izraza, ali mislim da generalno oslikava osobu koja drži do svoje riječi, ispunjava obećanje, predstavlja se onakvom kakva uistinu jeste, pokazuje svoja osjećanja, u suštini, jedna iskrena osoba.

Çiğdem Anad: Puno je žena koje bi željele muškarca “lude krvi”. Za čim ti tragaš kod žena?

Kenan İmirzalıoğlu: Najprije tražim iskrenost i poštenje. Ukoliko se posvetim nekoj osobi, očekujem od nje da bude iskrena prema meni, da je realna. Svaka je žena priča za sebe, sa sebi svojstvenim osobinama, ali mi je najvažnije da je iskrena.

Çiğdem Anad: Umiješ li prepoznati da li je žena iskrena ili ne?

n8_a3Kenan İmirzalıoğlu: Još uvijek ne, a mislim da ne postoji muškarac koji će to prepoznati sa potpunom sigurnošću. Biti ljudsko biće je jedna trajna misterija. Ponekad otkrivam nove stvari o sebi samom.

Çiğdem Anad: Šta će se desiti kada Kenan jednog dana pogleda u ogledalo i vidi da više nije zgodan, nego ružan?

Kenan İmirzalıoğlu: Zaista ne znam, ali mislim da je fizička ljepota nešto što ima samo kratkoročan uticaj. Uzmemo li za primjer vezu, poslije nekog vremena, kad se osobe bolje upoznaju, ljepota postaje nešto sasvim normalno. Važnije postane šta osjećaš, ono što čuvaš u sebi i tvoj trud. Ukoliko odnos i dalje ide kako treba, onda je to prava ljepota.

Çiğdem Anad: U televizijskoj seriji “Ezel”, u kojoj si igrao glavnu ulogu, u pratnji su ti dvojica divnih glumaca, Yiğit Özşener i Barış Falay. Misliš li da bi iznio svoju ulogu na isti način, da njih dvojica nisu bili tu?

Kenan İmirzalıoğlu: Biti glumac, kako na filmu, tako i na televiziji, znači raditi u timu. Mogli su dovesti Angelinu Jolie i Roberta de Nira ovdje u Istanbul, jedan od najljepših gradova na svijetu, ali ako je scenario loše napisan, njihov trud će biti uzaludan. Osim toga, važnoj je imati režisera koji se može povezati sa pričom, dobar kasting i dobrog producenta, koji može okupiti sve te osobe na zajedničkom temelju. Kombinacija svega toga je i zaslužna za veliki uspjeh “Ezela”.

Çiğdem Anad: Tema koja dominira dramom u Ezelu je prijateljstvo, ili bolje rečeno, izdaja među prijateljima. Šta je s tobom, da li bi mogao izdati prijatelja?

Kenan İmirzalıoğlu: Ovako… U životu se često izbjegavao govoriti sa sigurnošću o nekim stvarima, jer svaki put kada bih to učinio, dogodi se nešto što bi me natjeralo da još jednom razmislim. Zato mislim da je teško reći da ne bih nikad, ali ipak mislim da je to nešto šte se ne bi smjelo raditi.

Çiğdem Anad: Dobro, sad kad malo vratiš film, misliš li da bi tebe tvoji prijatelji mogli izdati? I zašto bi to učinili, ako misliš tako?

n8_a1Kenan İmirzalıoğlu: Pa… ne mogu ništa reći sa sigurnošću.

Çiğdem Anad: U seriji vlada još jedan osjećaj, a to je osveta. Osveta je tako jaka da ponekad može dovesti i do promjene karaktera jedne osobe. Šta ti misliš o osveti? Misliš li da je osveta opravdana i da je potrebno osvetiti se, desi li se da te neko prevari? Ili je bolje ne opterećivati se osvetom?

Kenan İmirzalıoğlu: Za Ezela, s jedne strane, nije bilo moguće napustiti osvetu. Njegova je osveta jedan cijeli projekat, ali u njemu je još jedan jako osjećaj, a to je ljubav. Htio sam reći, uprkos prevari koju je doživio, ipak se ne može odreći ljubavi. Ne može okrenuti leđa svojoj ljubavi i zato je razradio cijeli plan, koji je nazvao osvetom.

Çiğdem Anad: Kako je moguće i dalje voljeti nekoga ko je zaslužan za toliko boli i patnje, pa čak i činjenicu da te prepustio smrti?

kenan-kenan-imirzalioglu-28439357-640-480Kenan İmirzalıoğlu: Takva je ljubav. Nema tu ništa logično, da ima, ne bi se ni zvala ljubav. Moje je lično mišljenja, ukoliko bi me neko prevario, radije bih se okrenuo dijalogu i rekao bih sve što bih imao, kad bi mi se ukazala prilika. Međutim, čak i kad ne bih dobio tu priliku, ne bih se toliko opterećivao time. Ostavio bih se toga neko vrijeme, zato što mislim da bi to život nekad morao namiriti, a bol bi bila ista.

Çiğdem Anad: Moglo bi se reći da svaki zgodan muškarac gleda u zgodnu ženu ili je ljepota nešto sekundarno?

Kenan İmirzalıoğlu: To zavisi od uspjeha žene.

Çiğdem Anad: Kakvog uspjeha?

Kenan İmirzalıoğlu: Uspjeha koji pokazuje njena inteligancija i unutrašnja ljepota.

Çiğdem Anad: Šta je od toga prioritetno za tebe?

Kenan İmirzalıoğlu: Kratkoročno, naravno da je važna i fizička ljepota, nisam ni ja imun na nju, ali je nešto kasnije važnije da osoba pokaže svoju dušu, odnosno, unutrašnju ljepotu. Mislim da je to ono što čini jednu vezu dugotrajnom.

Çiğdem Anad: I ti, kao i svaki muškarac, najprije zapaziš izgled.

Kenan İmirzalıoğlu: To svakako, da.

Çiğdem Anad: Šta za tebe znači odanost?

Kenan İmirzalıoğlu: Odanost mi je podjednako važna kao i iskrenost. Odanost znači iskrenost. Najvažnije je biti odan samome sebi. Doslijedan. Ukoliko bi se sreli 18-godišnji Kenan i ovaj današnji Kenan, sigurno je da se ne bi najbolje slagali u brojnim temama. Na jedan način, to pokazuje razvoj. Međutim, najvažniji je onaj momenat kad pođeš spavati. Ukoliko znaš da si bio doslijedan i odan samom sebi, onda možeš mirno spavati. Istina, biti uspješan i imati dobru profesionalnu karijeru jeste važno, ali je ono najvažnije biti u miru…(trt)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje