Srijeda, 6. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Kćerka slavne glumice: Ja ne bih postojala da moja majka nije pobacila u mladosti

Preuzmite sliku

Glumica Maya Hawke govorila je o zabrani pobačaja u Americi te je otkrila kako je pristup legalnom pobačaju uticao na njenu porodicu, uključujući njene roditelje Umu Thurman i Ethana Hawkea.

Tokom gostovanja u emisiji The Tonight Show with Jimmy Fallon Maya je govorila o odluci Vrhovnog suda u Americi da se poništi ustavno pravo na pobačaj.

“Danas sam zvala mamu da je pitam za savjet šta da kažem u razgovoru s tobom”, rekla je Maya voditelju te dodala: “Počele smo razgovarati o presudi Vrhovnog suda i eseju koji je moja majka napisala prije nekoliko mjeseci, kada su postavljali daljnja ograničenja pristupa pobačaju, što je prethodilo svemu ovome.”

Uma Thurman napisala je esej o svom pobačaju

Prošle godine, nakon što je Texas donio šestosedmičnu zabranu pobačaja, Thurman je napisala esej za The Washington Post podijelivši svoju osobnu priču o pobačaju, penosi index.hr.

“U kasnim tinejdžerskim godinama slučajno sam zatrudnjela s mnogo starijim muškarcem. Živjela sam bez ičega u Evropi, daleko od svoje obitelji i spremna započeti s poslom. Borila sam se smisliti što da radim. Htjela sam zadržati bebu, ali kako?” započela je esej.

Thurman je iznijela detalje o svom iskustvu, rekavši da je nakon razgovora s roditeljima odlučila da ne može iznijeti trudnoću.

“Pobačaj koji sam imala kao tinejdžerica bio je najteža odluka u mom životu, ona koja mi je tada izazivala tjeskobu i koja me rastužuje i sada, ali to je bio put do života punog radosti i ljubavi koju sam doživjela. Odluka da ne zadržim tu ranu trudnoću omogućila mi je da odrastem i postanem majka kakva sam željela i trebala biti”, napisala je.

 • Maya poručila sudu: Jebi se

  Umina kći Maya rekla je Fallonu da je odluka njezine majke da pobaci razlog zbog čega se ona na kraju rodila.

  “Da tada nije pobacila, ne bi postala osoba kakva je postala, a ja ne bih postojala. Životi mojih roditelja bili bi izbačeni iz kolosijeka da ona nije imala pristup sigurnoj i legalnoj zdravstvenoj skrbi, temeljnoj zdravstvenoj skrbi. Toliko ljudi zbog ove presude ne samo da neće moći ostvariti svoje snove već će zapravo mnogi izgubiti svoje živote i biti nesigurni”, rekla je Maya.

  “Samo želim reći jebi se, Vrhovni sude. Nastavit ćemo se boriti protiv toga i pobijedit ćemo, kao što su to učinile naše bake”, dodala je Maya.

  “Apsolutno to možeš reći. Hvala ti što si to rekla. Hvala ti što si prenijela tu poruku”, rekao joj je voditelj Fallon. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,