Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kćerka Mustafe Nadarevića : Najviše pamtimo njegovu smirujuću prisutnost i snagu

Preuzmite sliku

Nana Nadarević, kćerka legendarnog glumca Mustafe Nadarevića, diplomirani je politolog, u svijetu kozmetike radi već 10 godina, a posljednjih šest je regionalni PR Manager za MAC kozmetiku.

Živi u Hrvatskoj, aktivna je na društvenim mrežana, na Instagramu ima armiju fanova od gotovo 30 hiljada osoba, trenutno je na porodiljskom odmoru, ali kako kaže ne miruje nego pomaže suprugu razvijati njegov privatni posao. Uz sve to, uključena je i u posao svoga brata Aše, bivšeg šampiona brazilske jiu jitse, danas fitness trenera koji drži treninge samoodbrane za žene, piše Azra.ba

– Eto, iako bih trebala malo odmoriti u ovoj fazi života, muškarci u mom životu su mi našli nove zanimacije. Zezam se, nije mi teško, veoma smo bliska porodica i sretna sam da mogu pomoći i biti uključena u njihove, odnosno naše projekte – kaže Nadarević na početku razgovora  i priča  o tome koliko ju je majčinstvo promijenilo jer se prije dva mjeseca postala majka djevojčice Rumi i prisjetila se svog oca Mustafe Nadarevića.

Kako su vaše porodice reagirale na dolazak novog člana porodice, i jesu li već sada bebu razmazili?

– Rumi je dočekana s oduševljenjem, nadam se da joj neće udariti u glavu.

Vjerovatno je iluzorno misliti da je svačiji život ispunjen isključivo mirom i srećom, osim lijepim trenucima, u životu ste se suočili i sa smrću i odlaskom ljudi koji su vam značili. Na koji način prihvatate najteže gubitke i da je nešto moralo da se desi?

– Gubitak je nešto zajedničko svim ljudima jer će se, prije ili kasnije, nažalost, svi susresti s tim. Prošle su dvije godine od tatinog odlaska i u tom periodu gubitak sam prepoznala kao nešto univerzalno što povezuje sve nas koji smo iskusili smrt bliske osobe. Ako na gubitak pokušamo gledati tako, otvorit ćemo novi put i empatiju koji nas povezuje s drugim ljudima.


Mustafa Nadarević sve nas je nekako zadužio da ga pamtimo, te ostavio neizbrisiv trag na svoju publiku, ali koje su Vaše najljepše uspomene na oca, djetinjstvo i odrastanje?

Imam divne uspomene s tatom, a zbog prirode njegovog posla imala sam priliku putovati s njim i doživjeti razne avanture. Moj brat Aša nedavno je odlično rekao jednu stvar. Iznad svih tatinih savjeta i uspomena s njim, najviše pamtimo tatinu smirujuću prisutnost i snagu. Kad smo bili djeca, uvijek smo znali da je tata tu da nam pomogne i problem koji nam se čini velik kao kuća svede na kamenčić u cipeli. Može li dijete tražiti više od toga nego da zna da ga roditelj voli i da je tu za njega. To je izuzetno bitno kada si dijete, ali i danas kad smo svoji ljudi.

Imamo sreću da je iza tate ostalo mnogo filmova, serija, predstava i intervjua pa možemo uživati u njegovom liku i djelu i danas. Sretna sam što će i Rumi vidjeti svoga djeda, čuti njegov glas i upoznati mu manire. Svjesna sam da je to velika stvar i zahvalna sam na tome. Dirne me i kad čujem koliko je i drugim ljudima tata značio kroz svoje glumačko djelovanje. Danas je na nama da očuvamo tatino stvaralaštvo kako bi ga upoznale i nadolazeće generacije, osjećam veliku odgovornost prema tome.”

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje