Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kćerka Brucea Willisa i Demi Moore opisala svoju životnu bitku: Kažnjavala sam sebe jer nemam lice kao mama

Preuzmite sliku

“Samoj sebi sam zamjerala sličnost s ocem i vjerovala da je moje muško lice jedini razlog zbog kojeg me drugi ne vole”.

Najmlađa od tri kćerke slavnih holivudskih glumaca Brucea Willisa i Demi Moore, Tallulah Willis, posljednjih godina vrlo je otvoreno i iskreno govorila o svojoj borbi s tjelesnom dismorfijom, a sad je otkrila kako joj se u djetinjstvu čak “zamjeralo” zbog toga što više liči na oca nego na majku.

 • “Kažnjavala sam se jer nisam izgledala poput mame, nakon što su mi svi stalno govorili da sam ‘očev blizanac’ od rođenja… Samoj sebi zamjerala sam tu sličnost i vjerovala da je moje ‘u potpunosti muško lice’ jedini razlog zbog kojeg me drugi nisu voljeli”, priznala je 27-godišnja Tallulah u objavi na Instagramu, gdje je detaljno opisala svoju bitku s tjelesnim dismorfnim poremećajem, prenosi Jutarnji.hr.

  S vremenom je, dodaje, ipak naučila kako da se nosi s nesigurnošću.

  “Bila sam i dalje jesam sama po sebi vrijedna, u bilo kojoj životnoj fazi, bez obzira na konfekcijsku veličinu koju nosim, bez obzira na kosu koju u tom trenutku imam! Baš kao i ti! Starenje se događa bez vaše kontrole, vrijeme prolazi i normalno je da će se vaše lice mijenjati… Ljudi prvenstveno treba da umire rane u vlastitim dušama prije nego što pokušaju da poprave ono spolja, ono tjelesno”, poručila je kćerka holivudskog para.

 • Pozvala je druge koji žive s tjelesnim dismorfnim poremećajem “da se ne stide”. Inače, spomenuti poremećaj definiše se kao zaokupljenost umišljenom ili malom estetskom manom koja izaziva značajnu uznemirenost ili ometa društveno, profesionalno ili drugo djelovanje.

  “Ovo nije glupo, uzaludno pitanje, već istinska psihološka bol. Ne bojte se da zatražite stručnu pomoć ako vidite da s tim ne možete da se nosite sami”, napisala je na Instagramu.

  Ova modna dizajnerka, koja se svojevremeno oprobala i u glumi, kod kuće je sklonila sva ogledala i sad ih koristi samo kad se umiva i pere zube.

 • “Napravite pauzu od društvenih mreža, pronađite pouzdan krug ljudi, idite u šetnju, slušajte muziku, napravite sebi opuštajuću kupku, zapišite svoja osjećanja…”, savjetovala je Tallulah.

  Dirljivu objavu komentarisala joj je i majka Demi, koja je napisala: “Lijepo si ovo sročila”.

  “Ti si savršen spoj oba roditelja i to te čini jedinstvenom”, dodali su pratioci.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje