Petak, 3. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

532

OPORAVLJENI

20

UMRLI

16
Preuzmite sliku

“Karate Kid” nakon 30 godina dobija nastavak

Kultni filmski serijal “Karate Kid” prerašće u ostvarenje “Cobra Kai”, polusatnu seriju od 10 epizoda, koja će biti emitovana na kanalu YouTube Red u 2018. godini.

Pred kamerama će se tako ponovo iz originalnih filmova naći glumci Ralph Maccho i William Zabka.

Prošlo je više od 30 godina nakon velikog karate takmičenja. Osiromašeni Johnny Lawrence, kojeg igra Zabka, traži iskupljenje otvaranjem karate-kuba “Cobra Kai”, čime će potpiriti svoj rivalitet sa sada uspješnim Danielom LaRussom, kojeg igra Macchio, koji pokušava da održi ravnotežu u životu bez svog mentora Mijagija.

Serija će se baviti dvojicom muškaraca koji se suočavaju sa demonima iz prošlosti i sadašnjim frustracijma onako kako to jedino znaju, kroz karate. Scenaristi nove serije su Josh Hild, John Hurvic i Heiden Schlozberg. “Nastavak priče o ‘Karate Kidu’ za sve nas je oduvijek bio san i kada su Ralph i Bili pristali, znali smo da postaje realnost. Kao svi koji su odrastali osamdesetih godina prošlog vijeka, sva trojica smo veliki ljubitelji filma. ‘Cobra Kai’ će biti pravi produžetak originalnih filmova pun smijeha, emocija i uzbudljivih borilačkih scena. Jedva čekamo da ponovo zapalimo LaRusso – Lawrence rivalstvo”, piše u zajedničkom saopštenju režisera ovog ostvarenja.

Tri dijela “Karate Kida” iz 1984, 1986. i 1989. godine u režiji Johna Avildsena, zaradila su preko 619 miliona dolara od prodaje bioskopskih ulaznica. Obožavaoci su održali legendu živom ubacujući pojedine scene i ostali sadržaj na internet u vezi s trilogijom, koji do sada ima preko milijardu pregleda. (NN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,