Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Karantin unplugged: Amel Ćurić večeras uživo na svom YouTube kanalu

Preuzmite sliku

Zbog širenja pandemije izazvane korona virusom i kućne izolacije mnogi od nas su spriječeni da obavljaju određene aktivnosti.

Tako, pojedini muzičari kako bi ostali u ‘formi’ ali prvenstveno oraspoložili publiku u ovim teškim vremenima putem on-line platformi i društvenih mreža sviraju i pjevaju iz svojih domova za publiku koji njihove nastupe prate u kućnoj izolaciji.

Jedan od njih je i popularni bh. muzičar Amel Ćurić koji je 1. aprila na svom YouTube kanalu ljbiteljima negove svirke poklonio dvosatni ‘Karantin unplugged LIVE‘, a snimak je do danas pogledalo blizu 40.000 osoba.

Inače, Ćurić protekle dane provodi poštujući kućnu izolaciju sa svojom porodicom u Sarajevu. Priznaje kako mu godi slobodno vrijeme sa sinom Kanom i suprugom Jelenom s obzirom da je ranijih mjeseci bio odsutan zbog čestih putovanja.

“Ima i nešto pozitivno u ovom sivilu. Mnogi od nas će primijetiti šta su propuštali zbog silnih obaveza, poslova i poslovnih putovanja. Nadam se da ćemo nešto i naučiti iz svega ovoga. S obzirom na veliko interesovanje publike, odlučio sam i večeras od 21:30 sati svirati on-line za raju na mom YouTube kanalu‘. Iskreno se nadam da ćemo čitavu ovu novonastalu situaciju brzo prevazići i vratiti se u normalu. Želim svima dobro zdravlje i da se ubrzo vidimo na živim svirkama. Koristim priliku da pozovem i ostale kolege sa muzičke scene širom regiona da urade nešto slično jer sada nam treba što više pozitivne energije’ – kazao je Amel Ćurić za Tuzlanski.ba najavljujući večerašnju svirku.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje