Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kambodžanin podijelio priču kako je, uz njegovu pomoć, Angelina usvojila dječaka

Preuzmite sliku

Sarath Mounh je bio bivša desna ruka Angeline Jolie u Kambodži, on je holivudskoj zvijezdi pomogao da lakše završi proces usvajanja dječaka Maddoxa, tako što je postao njegov otac. On sada za medije otkriva kako je glumica izabrala svog sina od stotine siročadi u zemlji.

Maddox sada ima 20 godina i sretan život, zbog čega je Sarathu Mounhu veoma drago.

Angelina se suočila sa birokratskom glavoboljom pri usvajanju dječaka 2002. godine i zamolila je Saratha da joj pomogne tako što će se predstaviti kao otac djeteta u sudskim dokumentima za usvajanje. Maddox je bio naveden kao njegovo treće dijete, prenosi Zadovoljna.rs.

Pošto je državljanin Kambodže, riješio je mnoge pravne probleme sa kojima se Angelina suočila kao strankinja, pogotovo jer je vlada u to vrijeme smanjila međunarodna usvojenja zbog trgovine bebama.

 • “U svijetu postoji mnogo djece kojima je potrebna njega, potreban im je bolji život. Do tada je htjela da bude majka, ali je mislila da je bolje biti majka nekoj bebi kojoj je prijeko potrebna dobra njega. Zato se odlučila za Maddoxa, a ne za biološku bebu. To sam čuo od nje, pričali smo o svemu”, kaže Sarat.

  “Bio je pametan, oštar, inteligentan, ljupko dijete, koje se ljudima smiješilo više od bilo koje druge bebe. Još uvijek se sjećam njegovog nasmijanog lica. Koliko sam je razumio, kada je posjetila sirotište i vidjela Maddoxa, on joj se nasmiješio i ustao, umjesto da je plakao kao i sve ostale bebe. Nasmijao se baš njoj, to ju je dirnulo u srce, zato je izabrala Maddoxa”, nastavlja on.

  Sarath ne žali što je pomogao Angelini tako što je usvojio Maddoxa, pa je glumica onda iznova usvojila dječaka od njega. Postali su prijatelji.

  Sada se nada da će Angelina održati obećanje da će Kambodža uvijek biti dio Maddoxovog identiteta.

 • “Narod Kambodže je ponosan i sretan što Maddox živi u višoj klasi. Mnogi drugi nemaju tu priliku. Voljeli bismo da se vrati i razumije svoju kulturu. Odrastao je u savremenom svijetu, pa ako bi mogao da vrati nešto svom narodu, to bi bilo veoma lijepo. Ako bi mogao da nauči o svom nasljeđu i kulturi, kako je došao u sirotište – što je užasan dio njegovog ranog života. Mogao je da postane ulično dijete, mnogi od njih zapadnu u zavisnost od droga, duvaju lijepak. Sistem sirotišta u Kambodži nije dobro upravljan, mnoga djeca nisu zaštićena, donatorski novac rješava samo dio problema, a vlada ne radi ništa. On je sretan dječak u poređenju sa mnogim, mnogim drugim u Kambodži. Bilo bi lijepo da se vrati i pomogne zajednici”, smatra Sarath.

  On ne zna da li su roditelji dječaka živi, a sam je pobjegao iz Kambodže prije tri godine u Toronto. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje