Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kako danas izgledaju Fikret i Tiki, glumci iz filma “Ljeto u zlatnoj dolini”

Preuzmite sliku

Haris Sijarić i Kemal Čebo prije 18 godina glumili su u filmu “Ljeto u zlatnoj dolini” uspješnog bh. reditelja Srđana Vuletića. 

Sijarić je tumačio ulogu Fikreta a Čebo Tikija.

Nakon 18 godina, Čebo i Sijarić su na društvenim mrežama podijelili video uz repliku iz filma: “nema više gospode u Sarajevu”.

Sinopsis filma “Ljeto u zlatnoj dolini”

Fikret Varupa bio bi potpuno običan šesnaestogodišnjak iz Sarajeva da mu se nije desio nevjerovatan peh i nesreća. Na dženazi svog oca, on saznaje da njegov otac duguje novac Hamidu, čovjeku kojeg on ni ne poznaje.

Dug je velik i Hamid ne želi da dug ode u grob. Tako dug automatski prelazi sa oca na sina.

Budući da je u Bosni ovakav način traženja duga, na dženazi, smatran krajnje ponižavajućim i gotovo nikada se ne primjenjuje, kompletna Fikretova porodica postaje predmetom ismijavanja.

Fikret, praktično još dijete, je odlučan da “otkupi dušu svog oca”. U želji da vrati očev dug, sačuva ponos i osigura ocu halal – oprost, on upada u stvarni svijet Sarajeva, svijet kojim vladaju poslijeratni haos, bijeda i siromaštvo. Time postaje idealna meta za dva korumpirana policajca koji žele da mu “pomognu” – oni mu podmeću kidnapovanu djevojku…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje