Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kako danas izgleda prelijepa Jagodinka Simonović iz “Varljivog ljeta”

Preuzmite sliku

Imala je 27 godina kada je snimila kultne scene sa Slavkom Štimcem.

Sjećamo se svi čuvenog filma „Varljivo ljeto ’68“ i scene u kojoj Slavko Štimac uzdiše za Jagodinkom Simonović. Lijepu pekarku igrala je Dragana Varagić, srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica i rediteljka.

Rođena je 7. aprila 1957. godine u Kraljevu. Od početka devedesetih godina prošlog vijeka živela je i radila u Kanadi. Godine 2012. vratila se u Beograd, gdje danas živi i radi. Udata je za karikaturistu Dušana Petričevića sa kojim ima ćerku Mihailu.

Ljubav prema glumi osjetila je još kao član dramske sekcije u Domu pionira. To ju je inspirisalo da upiše Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, te da se potpuno posveti tom vidu umjetnosti. Prve uloge dobila je na drugoj i trećoj godini fakulteta, a od četvrte godine je bila član Narodnog pozorišta u Beogradu. Do početka devedesetih, glumila je u mnogim predstavama, filmovima i serijama, ali joj je najveću popularnost donijela Jagodinka Simonović u “Varljivom letu 68”.

Glumica je u jednom intervjuu kazala da je svoju ulogu u ovom filmu sama birala, te da je od Paskaljevića samo tražila da Jagodinka pjeva meksikansku pjesmu i ima niški akcenat. Za Štimca je kazala da je veliki glumac i odličan drug, te da je s njim bilo lako snimati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje