Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kakav je bio život supruge Elvisa Presleyja i zašto nije mogla biti s njim bez šminke i sređene frizure?

Preuzmite sliku

Život sa slavnom osobom ponekad postane pravo iskušenje. Elvis Presley je bio kralj rokenrola i priznati muzički genije. Njegova supruga Priscilla, ljepotica anđeoskog lica, bila je 10 godina mlađa od njega, piše Bright Side.

Postala je jedina žena koja je ikada dobila prijedlog za brak od Elvisa. A on je bio čovjek kojeg je nazvala ljubavlju svog života čak i nakon razdvajanja, svađa i razvoda, prenosi Tuzlanski.ba.

Odlučili smo dublje istražiti Priscilinu priču i zašto je osjećala da pred mužem ne može biti bez šminke. On je imao 24, a ona 14. Upoznali su se 1959. godine na zabavi koju je priredio Elvis, koji je tih dana služio vojsku. Lijepa djevojka mu je odmah privukla pažnju. Da bi je impresionirao, odsvirao je nekoliko pjesama, uključujući “Are You Lonesome Tonight?”. Kad je Priscilla napustila zabavu, bila je sigurna da više nikada neće vidjeti Presleyja. Ali sudbina je imala druge planove.

Elvis je primijetio da Priscilla izgleda kao njegova nedavno preminula majka Gladys, koja mu je jako nedostajala. Ubrzo nakon toga muzičar ju je pozvao na spoj, gdje su se prvi put poljubili. Priscilini roditelji bili su zaista zabrinuti i rekli su da žele osobno razgovarati s Presleyem. Kad su se upoznali, Elvis ih je toliko impresionirao da su odmah zaboravili na svoje brige. Rekao im je da gaji iskrene osjećaje prema njihovoj kćeri i da osjeća da je njihova kćer mentalno mnogo starija od svojih godina.

 • Kada je veza između njih tek počinjala, Elvis je rekao svom prijatelju Rexu Mansfieldu da je Priscilla “dovoljno mlada da je mogu trenirati kako god želim”. U međuvremenu se mlada dama toliko očajnički zaljubila u svog „kralja“ da je on postao centar njenog svijeta.

  Postepeno su počeli hodati. Priscilla se našminkala i posudila majčinu odjeću, nadajući se da će Elvisovi prijatelji pomisliti da ima najmanje 16. Na zabavama je u njegovom dvorcu uvijek bilo puno ljudi, svi su razgovarali, smijali se i čekali da Elvis siđe iz svoje sobe. Čim bi se pojavio, u dnevnoj sobi postalo bi tiho: svi bi pokušali pogoditi kako će biti raspoložen. “Niko se, uključujući mene, nije usudio šaliti, osim ako se on nije nasmijao, a onda smo se i svi mi nasmijali”, rekla je Priscilla o tim vremenima.

 • „Noću kad bi njegovo raspoloženje bilo mirno, opisao bi svoju idealnu ženu i rekao mi kako savršeno odgovaram ovoj slici. Volio je brinete blagog glasa s plavim očima. Htio me oblikovati prema svojim mišljenjima i preferencijama. Vjernost mu je bila vrlo važna, posebno sa ženske strane – rekla je Priscilla. Zbog njihove razlike u godinama i zbog toga što je Elvis cijenio Priscilinu mladost i čistoću, bio je spreman pričekati dok ona ne postane punoljetna.

  Međutim, tokom njihove veze Presley je imao i druge žene, od susjednih djevojaka do holivudskih zvijezda. Priscilla i Elvis s razlogom su ličili jedno na drugo. Presley  je “isklesao” na svoju sliku i priliku. Osim toga, zamolio je svog frizera da kosu svoje djevojke oboji u crno, poput njegove vlastite, i da ih uredi na sličan način. Zbog toga se kasnije Priscilla opisala kao “Elvisova živa lutka”. Nije mu se mogla pokazati, a da joj nisu napravili šminku i kosu, jer on nije želio vidjeti proces stvaranja ljepote, samo je želio vidjeti konačni rezultat.

 • Priscilla je učinila sve da usreći Elvisa. Nije bilo važno šta želi ili ima li nekih svojih problema. Par se vjenčao i Priscilla je zatrudnjela odmah nakon toga. To je Elvisa zabrinulo kako će roditeljstvo uticati na njegovu karijeru. Kada je Priscilla bila trudna u 7. mjesecu, zatražio je da napravi pauzu u njihovoj vezi. Ubrzo, kad im se rodila kći Lisa Marie, ljubavnici su se ponovo okupili. Nakon porođaja, Priscilla je saznala da je Elvis nastavio imati afere kao i prije njihovog braka. Ali Priscilla više nije željela da ga samo čeka kao vjernog psa. U braku su bili nešto više od 6 godina.

 • Kasnije je u intervjuu priznala da se razvela od njega ne zato što ga nije voljela.

  “Morala sam saznati više o svijetu”, priznala je Priscilla.

  „Očigledno nisam imala svoje tinejdžerske godine kao normalna djevojčica, pa sam se morala prilagoditi. Tako sam samo nekako pratila šta je on radio. Živjela sam njegov život.“  Nakon razvoda, bivši supružnici dijelili su starateljstvo nad ćerkom i redovno su se viđali. Kada je Priscilla saznala za Elvisovu smrt, bila je shrvana i trebalo joj je puno vremena da se skupi i krene dalje. Njihova kćer Lisa Marie Presley kasnije je postala pjevačica, a bila je udata za Michaela Jacksona i Nicolasa Cagea. Jedna od unuka Presleyevih, Riley Keough, model je i glumica. Priscilla je zadržala muževo prezime, ali promijenila je frizuru i stil šminkanja.

 • Nakon razvoda otvorila je butik odjeće. Kasnije je glumila u nekoliko filmova. Njene najpoznatije uloge su Jenna Wade u seriji Dallas i Jane Spencer u filmovima The Naked Gun. Priscilla je počela formirati vlastitu ličnost i shvatila je da žena može imati svoj život.

  Priscilla sada ima 75 godina. Od 2003. Presley je ambasador Fondacije snova, organizacije za dodjelu želja za smrtno odrasle odrasle osobe i njihove porodice u Santa Barbari. Uprkos činjenici da njezin brak s Elvisom nije bio uspješan, Priscilla ga samo toplo pamti. Ona i dalje kaže da je on bio “ljubav njenog života” i uprkos poteškoćama s kojima su se suočavali, voljet će ga zauvijek.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje