Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Johnny Depp na sudu izjavio da nikada nije udario ženu

Preuzmite sliku

Zvijezda “Pirata s Kariba”, američki glumac Johnny Depp negirao je da je ikad udario ženu dok je u utorak svjedočio na sudu u Virginiji u predmetu za klevetu protiv svoje bivše supruge, glumice Amber Heard koja ga je optužila za porodično nasilje.

U trosatnom svjedočenju pred sudom, koje će se nastaviti i danas, glumac je govorio o optužbama Amber Heard te o svojoj zloupotrebi opojnih droga.

“Moj cilj je istina”, rekao je Depp na početku svjedočenja.

“Bilo je svađa i stvari takve prirode, ali nikada u životu nisam dosegao tačku u kojoj sam udario gospođicu Heard. Niti sam ikada u životu udario ijednu ženu”, rekao je Depp članovima porote okružnog suda u Fairfaxu.

Glumac je kazao i da “gnusne i uznemirujuće” optužbe o fizičkom zlostavljanju koje je Heard iznijela protiv njega “nisu zasnovane ni na kakvoj istini” te da su za njega “predstavljale potpuni šok”.

Jedan od Deppovih advokata upitao ga je zbog čega je pokrenuo tužbu za klevetu protiv svoje bivše supruge.

“Osjećao sam odgovornost da se zauzemem, ne samo za sebe, već i za svoju djecu. Želio sam svoju djecu zaštititi od svih užasnih stvari koje su morali čitati o svom ocu, a neistinite su. Neobično je kad si, slikovito govoreći, jednog dana Pepeljuga, a potom za 0,6 sekundi postaneš Quasimodo”, odgovorio je Depp.

Glumac je govorio i o burnom odnosu svojih roditelja te o tome da su on, njegova braća i sestre bili izloženi verbalnom i fizičkom zlostavljanju svoje majke.

Kazao je i da je prvo iskustvo sa zloupotrebom lijekova za smirenje imao s otprilike 11 godina kada je uzimao tablete koje je majka dobijala na recept “da bi pobjegao od haotične situacije u kojoj su živjeli”.

Ubrzo nakon toga je počeo koristiti marihuanu, a potom je probao i ostale opojne supstance.

Sudski proces počeo je prošle sedmice, a Deppu je ovo prva prilika da o slučaju progovori javno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,