Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

JK Rowling pokreće novi projekat za sve fanove: Harry Potter stiže u vaše domove

Preuzmite sliku

JK Rowling je najavila pokretanje novog internetskog projekta za sve zaljubljenike u Harryja Pottera koji donosi čarobne poslastice za svu djecu i roditelje svijeta kako bi bili okupirani tokom zatvaranja u svoje domove.

Ove je sedmice autorica predstavila Harry Potter at Home, hub koji će sadržavati mnoštvo iznenađenja i zabavnih aktivnosti, prenosi cosmopolitan.hr.

Na svom je Twitter profilu podijelila kako će ‘roditeljima, nastavnicima i skrbnicima koji rade kako bi djecu zabavili i zainteresovali dok smo u karanteni možda trebati malo čarolije’, te kako ju veseli pokretanje projekta harrypotterathome.com.

Prema opisu web stranice, sadržavat će posebne priloge iz Bloomsburyja i Scholastika, sjajne čarobne videozapise (naučite svoje mališane (ili sebe) kako nacrtati Nifflera!), zabavne članke, kvizove, zagonetke i još mnogo toga. Preduslov za uživanje u svemu ovome nije poznavanje lika i djela slavnog čarobnjaka. Dapače, jednako će zanimljivo biti onima koji su knjige i filmove tek otkrili, kao i onima koji su zagriženi fanovi otkako su ugledali svjetlo dana.

Dodala je i kako je Hogwarts već više od dvije decenije omiljeno mjesto za bijeg od stvarnosti i starima i mladima, te kako nas sve tijekom ovih neobičnih vremena u kojima se nalazimo, žele dočekati natrag u Hogwartsu, prijateljskom utočištu za vas i vašu porodicu.

Ako se do sada nikada niste prijavili na Pottermore račun, da biste sudjelovali u svim sadržajima morat ćete to učiniti. Ovdje će vas čekati vijesti tima Wizarding World, kvizovi te J.K. Rowling arhiva u kojoj možete istraživati nastajanje ovog čarobnog svijeta kroz radove autorice.

A ako vam zvuči privlačno, vrijeme možete provesti i tako što ćete se udobno voziti kroz dvorac Hogwarts iz udobnosti vlastitog kauča.

Harry Potter i zabranjeno putovanje je nezaobilazna atrakcija unutar dvorca Hogwarts u Universal Studios u Americi, a videozapis sa stranice UndercoverTourist.com vodi vas kroz cjelokupno iskustvo – čak i čekanje u redu a što nam, moramo priznati, ovih dana također djeluje nekako šarmantno. U svakom slučaju, bacamo se na istraživanje… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,