Petak, 27. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Jelena Karleuša: “Nisam upoznala tebe, ali sam ti znala dušu”

Poput brojnih pjevača i pjevačica širom regiona i Jelena Karleuša se oprostila od  legende Kemala Montena. Iako ga kako kaže nije lično poznavala na svom Facebooku ostavila je dirljiv status uz pjesmu Sarajevo, ljubavi moja.

“U svoj našoj jurnjavi, haosu, ludilu, sebičluku, borbi, ustajanju i padanju, desi se trenutak koji nas zaledi u pokretu. Zaustavi nam dah. Nešto utrne u grudima. Da li si čuo? Šta? Ne… Kad? Tišina. Muk.

Nikad nisam imala priliku da te upoznam. Mislim da sam jednom okružena svitom protrčala pored tebe. U napadu novinarskih pitanja, visoko podignute glave, krajičkom oka jednom sam te videla. Nisam mogla da ti priđem jer sam se branila i nogama i rukama u nekoj svojoj borbi. Ali da sam to uradila, rekla bih ti da mi je čast što živim kada i ti, veliki umetniče. Nisam upoznala tebe, ali sam ti znala dušu. Znala sam ti srce. Ostavio si ih u svojim pesmama. Razgovarali bismo pogledom. Osmehom. Stiskom ruke. Putuj sad… Odmori se od ove ljudske tame, od ovog našeg blata. Živi u svetlosti kojoj pripadaš. Zavidim ti. Nema vise bola, nema vise razočaranja. Uspeo si. Živećeš zauvek. U meni. U svima nama”, napisala je Jelena Karleuša na svojoj oficijelnoj Facebook stranici. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,