Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jedna od najljepših žena svijeta u suzama progovorila o svojoj mentalnoj bolesti

Preuzmite sliku

Dvadesetpetogodišnja manekenka je javno govorila o borbi s teškom depresijom i anksioznošću s kojima se bori još od tinejdžerske dobi. Napisala je da ju je na objavu potaknuo video zapis Willow Smith…

Manekenka Bella Hadid (25) na Instagramu je progovorila o svom mentalnom zdravlju, napisavši da u zadnjih nekoliko godina gotovo svakodnevno plače, a usto je objavila nekoliko fotografija na kojima je uplakana. Pratioce je podsjetila da društvene mreže nisu stvarni život.  U objavi na Instagramu, na kojemu je prati 47 miliona obožavatelja, pozvala je sve koji se suočavaju sa sličnim problemima da zapamte kako nisu sami, piše BBC.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Dvadesetpetogodišnja manekenka je i ranije javno govorila o borbi s teškom depresijom i anksioznošću s kojima se bori još od tinejdžerske dobi. Napsala je da ju je na objavu potaknuo video zapis Willow Smith koja je govorila o nesigurnosti i tjeskobi, dodavši da su joj upravo Willowine riječi pomogle da se osjeća “manje usamljeno”. Usto je podijelila isječak iz Willowina videa uz niz vlastitih fotografija na kojima je i sama uplakana, prenosi 24sata.hr.

“Društveni mediji nisu stvarni. Ponekad je sve što trebaš čuti to da nisi sam/a. Dakle, poručujem ti da nisi sam/a. Volim te, vidim te i čujem to što govoriš”, napisala je…

Podsjetila je da mentalno zdravlje i hemijska ravnoteža u organizmu “nisu linearni” te ih je uporedila s rollercoasterom.  Bella je podijelila nekoliko savjeta obožavateljima koji se možda bore sa sličnim mentalnim problemima.

“Želim da znate da uvijek postoji svjetlo na kraju tunela, a rollercoaster se u jednom trenutku potpuno zaustavi. Bit će bolje”, nastavila je.

  • Bella je napisala i da se dosad više puta suočavala sa sličnim problemima te da zna da je moguće naučiti se nositi s boli radite li na sebi i provodite li dovoljno vremena nastojeći otkriti koji su to okidači i traume. U januaru je napravila pauzu u korištenju društvenih mreža da bi se usredotočila na vlastito mentalno zdravlje. Humanitarna organizacija za mentalno zdravlje Mind procijenila je da se svaka šesta osoba u Engleskoj svake sedmice suočava s problemima poput anksioznosti i depresije.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje