Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jedinstven novogodišnji show Dine Merlina pratilo više od pola miliona ljudi

Preuzmite sliku

Novogodišnji show Dine Merlina na Moja TV pratilo je više od pola miliona ljudi, a ova velika zvijezda napravila je nezapamćen online događaj.

“Ukupno je nešto više od 210 hiljada TV aparata i drugih uređaja imalo pristup platformi, od čega 205 hiljada na Moja TV i pet hiljada putem aplikacije. S obzirom da se večerašnji show pratio uglavnom u porodičnoj atmosferi i da je prosječno na jednu konekciju dolazilo od dvije do četiri osobe, to znači da je više od pola miliona ljudi uživalo u ovom spektaklu”, kazao je Asim Kraljić, menadžer Dine Merlina.

BH Telecom, Samsung i Dino Merlin su pripremili jedinstven novogodišnji show za gledaoce iz Bosne i Hercegovine i širom svijeta u kojem su premijerno predstavljene dvije nove pjesme s predstojećeg albuma ovog umjetnika.

Virtuelni koncert je počeo u 21:00 sat, a publika je imala priliku uživati u do sada neviđenom spektaklu na ovaj poseban način.

Dino Merlin ni ove godine nije želio propustiti priliku da okupi svoju publiku pa je tako sada zbližio fanove sa svih meridijana i postavio nove standarde produkcije virtuelnih TV koncerata. Ovakva vrsta novogodišnjeg showa je nešto posve drugačije, a ideja je nastala u periodu pandemije kada fizički kontakti nisu dozvoljeni.

Samo za ovu priliku okupljen je tim sa više od 100 profesionalaca iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Gledaoci su, osim svevremenskih hitova imali priliku vidjeti i impozantnu scenografiju, videoanimacije, posebno kreirane za ovu priliku, kao i koreografije u izvedbi plesne grupe iz videospota “Mi”.

Na showu je predstavio dugoočekivani duet sa Senidah naziva “Dođi” koji je moguće pogledati i na Youtubeu.

Koncert je realiziran kao svojevrsno putovanje od apokaliptične stvarnosti do nade pa je repertoarom novih i starih pjesama, nekih napisanih i prije tri desetljeća, Dino Merlin na svoj način reflektirao trenutna zbivanja u Bosni i Hercegovini i regiji, piše Klix.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,