Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jedan od najvećih američkih serijskih ubica donio je na svijet Willa Smitha: Sada od njega traži pomoć…

Preuzmite sliku

Ginekolog koji je izvodio nezakonite abortuse i koji je osuđen za ubistvo novorođenčadi makazama, Hermit Gosnell, donio je na svijet i Willa Smitha kojega sad traži za pomoć.

Za vrijeme odrađivanja svoje doktorske prakse, stažirao je u bolnici Thomas Jefferson University u Philadelphiji. Smith, koji danas ima 48 godina, rođen je davno prije nego je Gosnell počeo izvoditi zahvate u svojoj takozvanoj “Klinici iz horora”.

Kermit je jedan od najvećih američkih serijskih ubica, a o njemu je napisana i knjiga “Gosnell, The Untold Story of America’s Most Prolific Serial Killer”. Osuđen je 2013. godine za ubojstvo tri živo rođene bebe kao i za ubojstvo pacijentice koja je umrla tokom neuspjelog abortusa. Osuđen je na bezuslovnu životnu kaznu koju je sam prihvatio kako ne bi dobio smrtnu.

“Sklon sam mišljenju kako se nikada ne bi snimio film “Ljudi u crnom” da sam te ispustio na glavu”, napisao je u pismu čiju kopiju prenosi DailyMail.

Hermit se javlja Smithu jer je poznavao njegovu baku i mamu, a i porodio je poznatog glumca. Kaže kako je Smithova baka Helen radila za njega kao medicinska sestra dvije godine. Kada je njezina kćer Caroline dobila trudove noseći Willa, Helen Bright zvala je upravo njega za pomoć jer je Carolinein ginekolog “zapeo u saobraćaju”.

Gosnell je već pisao Smithu kada ga je tražio za pomoć oko filmske karijere njegovog sina, iako je on bio protiv toga.

Gosnell mu se sada obraća zbog nedavnog Willovog intervjua u kojemu je izrazio političke aspiracije, te doktor dijeli s njim svoje iskustvo u zatvoru i s pravnim sistemom općenito.

Kaže kako bi njegova baka sigurno stala na njegovu stranu, s obzirom na to da je na dan kada je Carolinein ginekolog zapeo u saobraćaju na dan poroda, ona nazvala baš njega od 11 raspoloživih ginekologa u okolici.

 • Napisao je kako bi se Will iznenadio brojem zatvorenika u njegovom zatvoru koji su pretrpjeli “nedolično ponašanje tužiteljstva, izvrtanje i lažno predstavljanje slučaja čak i od strane plaćenih advokata i slabosti i nedostatke kazneno-pravosudnog sistema”.

  “Moje mišljenje je da bi političar trebao biti upoznat s pitanjima koja uključuju sustav plaćanja zdravstvene zaštite za mentalno zdravlje, intuitivne procjene, nesvjesne stavove, implicitnu i kognitivnu pristranost, prihvatljivo obmanjivanje i planirane prevare. Osobno, vjerujem u svoje oslobođenje s obzirom na to da su se velike pogreške dogodile u mom suđenju,” dodao je.

  Autori koji su napisali knjigu o njemu i proveli mnogo vremena u Gosnellovom društvu, kažu kako im se zatvorenik još uvijek javlja. “Niko mu ne dolazi u posjet i to ga ljuti jer je narcisoidan. Zna da prenosimo sve što nam kaže”, rekli su autori.

  “On misli kako je njegov slučaj posljedica suđenja od strane katoličko-dominantnog tužiteljstva”, te nastavlja kako je Gosnell “nevjerojatno druželjubiv, obrazovan i inteligentan”.

  Gosnell se nada da je ovim pismom pobudio interes glumca i očekuje njegov odgovor. Predstavnici poznatog glumca još se nisu oglasili o ovom slučaju. (index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,