Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jedan od najvažnijih likova “Uvoda u Anatomiju” terorizirao kolege, zbog čega su ga nakon 11 sezona sklonili sa seta…

Preuzmite sliku

Dempsey je na početku snimanja bio najveća zvijezda na setu, pa je svoje moći bio itekako svjestan. Odradio je punih 11 sezona, a zbog njegovog je ponašanja na setu nekoliko kolega razvilo PTSP…

Glumac Patrick Dempsey (55), najpoznatiji po svojoj ulozi u seriji ‘Uvod u anatomiju’ u kojoj je glumio snenog Dereka Shepherda koju je igrao kroz čak 11 sezona. U novoj knjizi ‘How to Save a Life: The Inside Story Of Grey's Anatomy’ napravljeni su intervjui s 80 ljudi povezanih sa serijom, a puno ih je svjedočilo Patrickovom neprihvatljivom ponašanju.

 • Naposljetku su odlučili ubiti njegov lik Dereka i time ga maknuti sa seta, prenosi 24sata.hr.

  – Imao je problema s odjelom ljudskih resursa. Njegovo teroriziranje nije bilo seksualne prirode, ali su neki od kolega razvili PTSP zbog njegovog ponašanja – rekao je izvor koji je u knjizi, kako piše Daily Mail.

  Patrick se navodno najviše svađao s režiserkom Shondom Rhimes (51), kao i s Ellen Pompeo (51), koja je bila njegova ljubav života i supruga u seriji.

  Patrick navodno nije želio snimati svaki dan, pa je pravio probleme s rasporedom i nekad se jednostavno ne bi pojavio. To je najviše uzrujavalo Pompeo, koja je jako puno scena dijelila upravo s njim.

 • – Nikad nisam mislila da ću reći zbogom McDreamyju – rekla je Rhimes, a iz produkcije su zaključili da njegovo zadržavanje nije bio vrijedno muke.

  Iako Shonda nije htjela ulaziti u detalje o glumcu, rekla je da će on zauvijek ostati jedan od najvažnijih likova serije.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje