Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jay-Z je prvi reper koji ima milijardu dolara bogatstva

Preuzmite sliku

Jay-Z je službeno postao prvi reper koji je skupio bogatstvo od milijardu američkih dolara.

Časopos “Forbes” piše kako Jay-Z-ova neto vrijednost “konzervativno iznosi milijardu dolara”, što ga svrstava u samo nekoliko izvođača koji imaju toliko bogatstvo. Dakle, Jay-Z, čije je pravo ime Shawn Carter, prvi je hip-hop umjetnik koji je postigao taj status.

“Forbes” je izračunao da Jay-Z ima oko 220 miliona dolara u gotovini i investicijama, što uključuje i procijenjeni udio od 70 miliona dolara u Uberu, koji je kupio za 2 miliona dolara u 2013. godini.

Ovaj reper također je uložio 100 miliona dolara u brand “D'Usse”, kojeg je djelomično vlasnik, kao i 310 miliona dolara u svoju liniju šampanjaca, “Armand de Brignac”.

Što se tiče njegovih kreativnih preduzeća, Jay-Z je dobio 100 miliona dolara u streaming servisu TIDAL, kojeg je kupio za 60 miliona dolara 2015. godinie, 75 miliona dolara u njegovoj muzičkoj i zabavnoj kompaniji, “Roc Nation” i 75 miliona dolara u vlastitom katalogu.

Osim toga, Jay-Z uložio je 70 miliona dolara u svoju umjetničku kolekciju, koja uključuje Basquiatovu “Meku”, koju je navodno kupio za 4,5 miliona dolara 2013. godine.

Konačno, on ima 50 miliona dolara u nekretninama, što uključuje nekretnine na Manhattanu i East Hamptonu (New York) i Los Angelesu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,