Petak, 2. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Javnost zgrožena: Milijarder se razvodi samo zato što mu je supruga dementna

Preuzmite sliku

Wolfgang Porsche, 79-godišnji milijarder i predsjednik nadzornog odbora automobilskog diva koji je osnovao njegov djed Ferdinand, izazvao je burne reakcije javnosti viješću da se razvodi od supruge Claudije (74) samo zato što ona boluje od demencije.

Izvori bliski porodici tvrde da je “bolest nalik demenciji” u zadnje dvije godine “promijenila njen karakter” te onemogućila supružnicima Porsche da žive zajedno kao bračni par, piše Bild.

Njemački tabloid piše i kako o Claudiji danonoćno skrbe profesionalni njegovatelji. Inače, Wolfgang i Claudia vjenčali su se 2019., a u vezi su od 2007. godine, prenosi Telegram.

Tabloidi pišu i kako se unuk osnivača kompanije Porsche u posljednje vrijeme “zbližio” s dugogodišnjom prijateljicom, princezom Gabriele od Leiningena (59). Inače, ona je bivša žena muslimanskog duhovnog vođe i milijardera Age Khana.

Ljudi su uglavnom zgroženi

Vijest o brakorazvodnoj parnici izazvala je zgražanje dijela javnosti, dok ga pojedinci hvale zbog “hrabrosti” da donese takvu odluku. Neki su tako povukli paralelu s odanošću Corinne Schumacher svom suprugu Michaelu, prvaku Formule 1 koji je pretrpio ozljedu mozga u nesreći na skijanju 2013. godine i od tada je u komi.

“Može li se ostaviti bolesnog partnera zbog nove ljubavi?”, pita se njemački Bild.

Twitter također gori od komentara:

“Mislio sam da se kaže dok nas smrt ne rastavi. Nisam znao da ide dok nas demencija ne rastavi”,

“Nadam se da će se karma pobrinuti za njega”,

“Ovo je gadno”, samo su neke od reakcija.

No, bivša glavna urednica njemačkog časopisa Bunte, Patricia Riekel, stala je u obranu Porschea.

“Vjerujem da je potrebna velika hrabrost i puno iskrenosti da se u ovoj situaciji donese takva životna odluka. Ići protiv svih društvenih konvencija”, rekla je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje