Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Javnost relativno malo zna o tome: Problem s kojim se David Beckham bori već godinama

Preuzmite sliku

David Beckham možda nije među najboljih fudbalerima svih vremena, ali svakako je jedan od najpoznatijih i najbogatijih.

Najbolje utakmice odigrao je u Manchester Unitedu, igrao je za Real Madrid, okušao se u Americi, a na zalasku karijere, zaigrao je za Milan i PSG. Bio je kapiten engleske fudbalske vrste, a premda u najdražem dresu nikad ništa nije osvojio, pamte ga kao predanog i kvalitetnog igrača – vjerovatno jednog od najboljih izvođača slobodnjaka svih vremena.

No, javnost relativno malo zna o problemu s kojim se slavni fudbaler bori već godinama. Beckham, naime, pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaj. U njegovom domu sve mora biti u paru – ako u frižideru ima tri limenke, jednu će morati baciti kako bi ostale dvije. Govorila je o tome i njegova supruga Victoria otkrivajući i neke ne baš lijepe detalje iz života svog supruga.

Boreći se s ovim poremećajem, fudbaler je za vrijeme dok je igrao za Real, često ustajao noći i usisavao jedan tepih u dnevnoj sobi svog doma.

”Usisavao sam tako da su ostajale linije kao na stadionu. Victoria me ponekad znala uhvatiti kako usisavam nakon što su djeca otišla spavati, i sve linije na tepihu bile bi savršene”, ispričao je sam fudbaler jednom prilikom.

Posljednjih godina, Beckham rijetko priča o ovom poremećaju koji ga nije spriječio da postane istinska sportska ikona u svakom kraju svijeta. Bavi se humanitarnim radom i biznisom u širem smislu. Smatraju ga jednim od najbogatijih fudbalera svih vremena. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje