Ponedjeljak, 5. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jasna Žalica: “Najviše mi je žao što nemam blizak odnos sa tuzlanskim kolegama!”

Preuzmite sliku

Jasna Žalica poznata je bosanskohercegovačka glumica i profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti. Igrala je u mnogim pozorišnim  predstavama te poznatim bosanskohercegovačkim filmovima i televizijskim serijama.  

Jasna je svojim dosadašnjim ulogama pokazala svu raskoš talenta, bilo da se radilo o sjajnom kratkom filmu “10 minuta” Ahmeda Imamovića, dobitniku evropskog Oscara 2003., ili “Gori vatra” i “Kod amidže Idriza” njenog supruga Pjera Žalice, “Grbavici” i “Na putu” Jasmile Žbanić, “Teško je biti fin” Srđana Vuletića, hrvatskim filmovima “Sve džaba”, “Kino Lika” i “Takva su pravila”, koji  joj je 2014. donio nagradu za najbolju glumicu na Međunarodnom filmskom festivalu u Stockholmu. Na pandemijskom SFF-u 2020., koji je održan u online formatu, briljirala je u ulozi Kike “Koncentriši se, baba”.

Rezultate njenog rada gledali smo I na  ovogodišnjem Tuzla Film Festivalu, u filmu “Balada” Aide Begić, dok film“Praznik rada”, Pjera Žalice, već duže vrijeme puni bioskopske sale, širom zemlje.

Razgovor sa Jasnom Žalicom pogledajte u videoprilogu RTV7.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje