Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izviždan u Sarajevu: Izjava rumunskog glumca izazvala burnu reakciju publike

Preuzmite sliku

Izjava rumunskog glumca Razvana Vasilescu je na petom danu Sarajevo film festivala izazvala burnu reakciju publike.

Film s teškom tematikom govori o problemu s kojim se često susreću studentice u Evropi, a pogotovo u Rumuniji, pišu Nezavisne.com

Priča filma prati studentice Mo i Veru, koje su prijateljice još od djetinjstva. Odlaze na ispit na fakultetu, ali ih profesor Ursu nakon što ih uhvati da prepisuju, izbaci iz učionice. Spletom okolnosti, one kasnije sreću u gradu profesora, koji ih u konačnici poziva u svoj stan na večeru i piće.

Glavni glumac Razvan Vasilescu, koji je utjelovio lik profesora koji je silovao učenicu, kroz smijeh je govorio kako nije nemoguće zaljubiti se u učenice, jer je i on sam bio profesor.

“Sve te djevojke su jako lijepe, prosto ne možete da ih ne gledate. Dok sam predavao glumu na akademiji, naravno da su bile tu učenice koje su lijepo izgledale”, rekao je Vasilescu.

Ipak, ovaj komentar nije bio smiješan publici. Naprotiv, izazvao je burnu reakciju i više od pola sale se automatski ispraznilo, dok su pojedini izviždali ovu izjavu.

Mlada glumica Dana Rogoz, kojoj je pripala glavna uloga djevojke Monike odnosno Mo, je pokušala opravdati izjavu kolege. Rekla je kako je film i rađen kako bi probudio svijest i ukazao na problem silovanja.

“Društvu treba servirati istinu. Jako mi je teško bilo snimiti scene silovanja i sada se potresem kada govorim o tome. Voljela bih kada bi ovaj film otvorio tu problematiku silovanja djevojaka, pogotovo u školskim ustanovama. Nakon prikazivanja filma u Rumuniji mnogo mi je djevojaka prišlo pričajući o svemu što su one prolazile. Tu sam uvidjela da je ovaj problem veliki”, ispričala je Rogozova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,