Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izraelka odabrana za novu Cleopatru, što je izazavalo burne reakcije

Preuzmite sliku

Zvijezda filma Wonder Woman, Gal Gadot je nova Cleopatra Hollywooda. Izraelska glumica i režiserka Patty Jenkins, koja je radila sa njom i na Wonder Woman, ponovo će sarađivati na novom historijskom filmu.

Protekle sedmice je i ozvaničena informacija ko je nova Cleopatra, nakon što je Gadot prošla kroz nekoliko audicija preko Zooma – gdje je i razgovarala sa producentima filma.

Njen izbor izazvao je mnogo reakcija na društvenim mrežama, te je trenutno top tema u SAD-u, ali i drugim dijelovima svijeta, prenosi N1.

Gadot je ranije kazala da će Cleopatra biti predstavljena na način na koji nije viđen do sada. Glumica je rekla i to da je velika prednost ovog filma to što će ga režirati žena, te će publika Cleopatru moći vidjeti “ženskim očima”, ispred i iza kamere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot) on

Cleopatra je velika historijska ličnost, egipatska kraljica, kćerka Ptolemyja. Uprkos njenim vezama sa Egiptom, naučnici i historičari su Cleopatru često identifikovali kao nekoga ko ima grčko porijeklo, uz brojne rasprave o njenim perzijskim i sirijskim korijenima. Nacionalnost Gal Gadot se najčešće pominje u negativnom kontekstu kada je o ovom filmu riječ.

“Šta mislite da daju ulogu nekome sa sjevernoafričkom krvlju? Nekoga poput Sofije Boutelle. Muka mi je od toga što bijelce i Izraelce stavljaju da glume faraone i Arape. Gal Gadot ne bi trebala biti Cleopatra”;

“Cleopatra Grkinja/Egipćanka. Egipat je arapska zemlja. Nemam ništa protiv Gal Gadot, ali je njen odabir jako upitan. Morali su da razmišljaju o ovome prije nego li su joj dali ulogu”, samo su neki od komentara na društvenoj mreži Twitter.

“Ljudi, mnogo sam ljuta jer će Izraelka Gal Gadot glumiti Cleopatru, egipatsku kraljicu. Ovo mora prestati”, napisala je jedna korisnica Twittera.

Gal Gadot je proteklih godina postala i jedna od omiljenih glumica u Hollywoodu, te su stigle i brojne riječi podrške zbog nove uloge. Oglasila se i glumica, gdje je kazala da već dugo vremena želi ispričati Cleopatrinu priču.

“Volim nova putovanja. Volim uzbuđenje zbog novih projekata, uzbuđenje zbog oživljavanja novih priča. Ne mogu biti zahvalnija i uzbuđenija zbog ovog A tima”, kazala je glumica.

Cleopatra je prvi put na platnu Hollywooda oživljena 1963. godine, kada je tu ulogu tumačila diva Elizapeth Taylor. Navodi se i to da se ideja o novom filmu o Cleopatri kroz najveće produkcije svijeta provlači već mnogo godina.

Prava za film dobio je Paramout Pictures, a u toj utrci pobijedili su gigante poput Universala, Warner Brosa, Netflixa i Appela.

O datumu izlaska filma nema niti riječi do sada, ali je Paramount ubrzao svoj raspored i urgirao na hitan – veliki budžet kako bi se sa snimanjem počelo što ranije, odnosno kako bi film izašao što prije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,