Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Iznenađenje: Ko je zapravo trebao glumiti Jacka i Rose u “Titanicu”? (VIDEO)

Preuzmite sliku

Obožavatelji filma ‘Titanic’ koji je 1997. poharao svjetska kina i postao jedan od najgledanijih filmova svih vremena vjerovatno ne mogu ni zamisliti kako bi ovaj filmski uradak izgledao bez Leonarda DiCaprija i Kate Winslet u glavnim ulogama

Kada je 1996. godine započeo casting za ‘Titanic’, čelnici filmskog studija 20th Century Fox u ulozi Jacka željeli su vidjeti Matthewa McConaugheyja, a glavni izbor redatelja filma Jamesa Camerona za ulogu Rose bila je Gwyneth Paltrow.

 • matthew-gwyneth
 • Obožavateljima filma ovakva potencijalna podjela uloga danas se doima nezamislivom, a mnogi smatraju kako film nikada ne bi postigao ovakav uspjeh da Jacka nije glumio Leonardo DiCaprio, a Rose utjelovila Kate Winslet.

  Kada je slavni redatelj prvi put upoznao Leonarda nije bio uvjeren da je idealan za ulogu: ‘Leonardo je bio samo jedan na listi imena. Nisam ga znao, nikada ga nisam upoznao. Mislim da sam ga do tada vidio samo u Gilbertu Grapeu tako da nisam znao što da očekujem.’ 

  Kate Winslet znala je da je stvorena za ulogu Rose čim je pročitala scenarij. Plakala sam kao kišna godina kad sam ga pročitala. To mi se nikada nije dogodilo i pomislila sam da jednostavno moram glumiti u ovom filmu. Bezbroj puta zvala sam Jamesa i molila ga da mi pokloni ovu priliku, ispričala je.

  Naposljetku je Cameron ulogu ipak dodijelio Kate, a onda je slijedila ‘borba’ za glavnog glumca. Nakon prvotnog nećkanja redatelj je shvatio kako želi da Leonardo utjelovi Jacka, ali u međuvremenu je glumac zamalo odustao od ‘Titanica’ zbog filma ‘Boogie Nights’.

  Prema urbanoj legendi, Kate Winslet pronašla je Leonarda u njegovoj hotelskoj sobi i natjerala ga da ipak prihvati ulogu zato što je žarko željela raditi s njim.

  Američki glumac Jeremy Sisto bio je u užem izboru za ulogu Jacka, a kako bi film izgledao da ga je on glumio umjesto Leonarda možete vidjeti u njegovom prvom ‘screen testu’ s Kate Winslet.

   To je bila jedna od mnogo uloga koje nisam dobio. Bilo me je malo sram otkriti jedan od mnogih neuspjeha u svom životu, ali u isto vrijeme nisam mogao obožavateljima Titanica oduzeti priliku da na film gledaju iz neke druge alternativne perspektive. Bio sam na audiciji s Kate i još tri druge glumice. Bilo je uzbudljivo biti dio tog procesa, dio nečega tako velikog.

 • jeremy-sisto
 • Sve što James Cameron radi je veliko. Bio sam ludo inspirisan tim iskustvom i malo mi se slomilo srce kada nisam dobio ulogu, rekao je Jeremy Sisto u jednom intervjuu.

  Stephen Dorff isto je dobio priliku doći na audiciju za ulogu Jacka, ali nekada je tvrdio kako je sretan zbog toga što ipak nije glumio u filmu.

 • stephen-dorff
 • Želim imati karijeru poput Johnnyja Deppa, Seana Penna i Jacka Nicholsona. Želim jednog dana osvojiti Oscar. To bi bilo nemoguće da sam glumio u Titanicu. Pogledajte Lea. Njegova karijera može ići samo nizbrdo. Uvijek će biti onaj tip s broda, rekao je svojevremeno Stephen, ali gadno se prevario.

  Leonardo je nakon Titanica postao jedna od najvećih filmskih zvijezda, a ove godine osvojio je žarko željeni Oscar za najboljeg glumca zahvaljujući hvaljenoj izvedbi u filmu ‘Povratnik’. (zadovoljna.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,