Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Iznenada joj je pozlilo i od tada je u komi: Lijepa princeza se „ne budi“ već tri nedjelje, ljekari pokušavaju sve

Preuzmite sliku

Tajlandska princeza Bajrakitiyabha Narendira Debiavati (44), najstarije dijete kralja Maha Vajiralongkorna, već tri nedjelje nalazi se u komi nakon što je kolabirala zbog srčanog problema, navodi se u saopštenju palate.

Ljekari nastavljaju da obezbjeđuju lijekove i koriste opremu za podršku funkcijama srca, pluća i bubrega i pažljivo prate njeno zdravstveno stanje, navodi se u saopštenju.

Bajrakitiabi je izgubila svijest nakon što joj je 14. decembra, dok je pripremala svoje pse za takmičenje, pozlilo u sjeveroistočnoj provinciji Nakon Račasima, gdje je prvobitno bila liječena prije nego što je helikopterom prevezena u Bangkok.

Princeza je jedno od troje djece kralja Vajiralongkorna koja imaju formalne titule, što je čini kvalifikovanim za tron prema tajlandskom Zakonu o nasljedstvu prijestolja iz 1924. godine.

Magistarsku i doktorsku diplomu pravnih nauka stekla je na američkom Univerzitetu Kornel.

Službovala je kao ambasadorka Tajlanda u Austriji, Sloveniji i Slovačkoj, kao predstavnik Tajlanda u Komisiji Ujedinjenih nacija za prevenciju kriminala i krivično pravosuđe, a radila je i u kancelariji državnog tužioca Tajlanda, Kraljevskoj komandi bezbjednosti. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,