Utorak, 27. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Izjava: “Ja, Branislav Lečić iz Beograda najodlučnije poričem… I spreman sam da idem na poligraf…”

Preuzmite sliku

On je u pisanoj izjavi, dostavljenoj listu Danas, porekao sve optužbe koje mu se stavljaju na teret i pozvao nadležno tužilaštvo da mu se uputi poziv za saslušanje.

“Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su na moj račun iznijete. Nikada u svom životu nisam počinio niti jedno krivično djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično djelo! Koristim ovu priliku da obavijestim kako nadležno tužilastvo, tako i javnost da apsolutno nemam šta da krijem da nemam namjeru da napuštam teritoriju Srbije i ovim putem molim nadležno tužilastvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja. Takođe, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornosću spreman sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima“, naveo je Lečić, dodajući da izjavu daje bez „nakljukavanja“ sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lijekova i bez prethodno predočenih mu pitanja!”.

Danijela Štajnfeld je juče u intervjuu za Insajder navela da ju je silovao kolega i prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine i da je htjela da izbjegne da otkrije ime silovatelja, ali da je „jedna kap prelila čašu“, prenosi Nedeljnik.

Vezano | Srbijanska voditeljica objavila “progoniteljske” poruke koje joj je slao Branislav Lečić  

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,