Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Izašao trailer za posljednju sezonu popularne gangsterske serije

Preuzmite sliku

Prije nekoliko sati izašla je najava za šestu i ujedno posljednju sezonu britanske serije Peaky Blinders. Serija će se prikazati početkom ove godine, iako još uvijek nije poznat tačan datum. Nakon šeste sezone planiran je i film, pretpostavlja se da će snimanje započeti 2023. godine.

Najava prikazuje ključne likove serije, Thomasa, Arthura i Adu Shelby, Alfieja Solomonsa, Lizzie Stark, Michaela i Ginu Gray te posljednjeg negativca Oswalda Mosleyja, koji je ujedno i Thomasov politički protivnik.

Radnja je sada smještena u 1930-ima i pokazuju se naznake početka Drugoga svjetskog rata. U najavi se vide scene s nacističkim simbolima koje se povezuju s političkom ideologijom Oswalda Mosleyja, koji se u seriji pojavio u petoj sezoni.

Podsjetimo, ranije ove godine preminula je glumica Helen McCrory, koja je u seriji glumila legendarnu ujnu Polly, matrijarhatu klana Shelby. Osim u seriji, McCrory je bila jako poznata i po ulozi Narcise Malfoy u tri filma o Harryju Potteru. U filmovima je glumila majku Draca Malfoya.

U novoj sezoni serije nema njenih scena, a razlog tome je pandemija, zbog koje se snimanje posljednje sezone odužilo.

“Helen bi bila u šestoj sezoni da pandemija nije sve stavila na čekanje. Samo nas je pet dana dijelilo od snimanja u martu 2020. godine, kada je najavljen lockdown”, ispričao je Cillian Murphy u razgovoru za The Observer.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,