Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijesti slavnih: Dale im ljubav a dobile batine

Preuzmite sliku

Ako postoji išta što smo naučili od Rihanne, Debby Ryan i Sarah Hyland,onda je to njihovo svjedočanstvo o nasilju u vezama. Upozoravaju kako se to može dogoditi svakome i u svakom trenutku.

Prema nekim podacima čak1,5 miliona djece srednjoškolske dobi iskusilo je fizičko ili psihičko nasilje dok su bili u ljubavnoj vezi sa svojim partnerom, prenosi Dnevnik.hr. Svaki treći adolescent u SAD-u žrtva je nasilja, fizičkog, psihičkog, seksualnog ili verbalnog. Mnogi slavni progovorili su upravo o toj temi, a svi se slažu u jednoj. Potrebno je raditi na edukaciji djece.

Sarah Hyland

Svi su se šokirali kada je glumica ‘Moderne obitelji’ progovorila o svojemu dečku, koji ju je psihički i emotivno zlostavljao. Iako je njezin bivši dečko Matt Prokop dobio zabranu prilaska, glumica i dalje strahuje za svoj život.

 • sarah-hyland-jpg
 • Rihanna

  Poznata pjevačica također je bila žrtva nasilja. Naime njezin dečko Chris Brown izazvao je prometnu nesreću te je nesretnu pjevačicu ostavio krvavu u automobilu. Kasnije je uhapšen. Pjevačica kaže kako je iz onoga što joj se događalo izvukla veliku pouku. Tvrdi kako je sada sretna jer može pomagati mladim djevojkama. Upozorila je mlade djevojke kako je ljubav slijepa.

 • rihanna-jpg
 • Jenifer Lopez

  Pop pjevačica Jennifer Lopez priznala je kako je u jednoj vezi bila zlostavljana. ‘Itekako znam kakav je to osjećaj u duši, kada vidiš kako se tvoja ljubav ponaša prema tebi.’

 • jenifer-lopez-jpg
 • Halle Berry

  Dobitnica Oscara priznala je kako je nasilje pretrpjela i u djetinjstvu. Tvrdi kako je otac često tukao njezinu majku, a onda je i nasilje osjetila na vlastitoj koži. ‘Odabrala sam partnera koji je sličio mojem ocu. Zlostavljao me, ali nikada nisam htjela pobjeći u neko sklonište. Srećom, posljednjih sam godina sazrela. Nikada više neću tolerirati nasilje.’ (Tuzlanski.ba)

 • halle-berry-jpg
 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,