Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest sarajevske youtuberke o seksualnom zlostavljanju: ‘Šutnjom ne rješavate ništa, ni sebi, a ni drugima’

Preuzmite sliku

Huda je youtuberka koja je polu Afrikanka, a polu Evropljanka.

Rođena je u Zagrebu, a živjela je na Kosovu, Sudanu, a trenutno živi u Sarajevu. Po ocu je Sudanka, a po majci Bosanka. Na You Tube je Huda poznata po svojim zanimljivim pričama i story time-ovima, a u posljednjem videu je podijelila svoje iskustvo tj. seksualno zlostavljanje koje je doživjela na putu do Crne Gore.

Naime kada je imala 18 godina, Huda je iz Istočnog Sarajeva krenula za Crnu Goru u posjetu kod mame, međutim tokom putovanja desilo se ono što ona nije mogla predvidjeti, doživjela je seksusalno zlostavljanje. O svemu što je prošla i kako je na nju to utjecalo, opisala je u videu koji je objavljen na njenom You Tube kanalu.

“Nadam se da ste naučili nešto iz ovog videa, ukoliko ste prošli, prolazite, ili ne daj Bože budete u ovakvoj ili sličnoj situaciji, prijavite to istog momenta. Šutnjom ne rješavate ništa, ni sebi, a ni drugima. Stay safe.”, kazala je u opisu Huda.

Dobila je ogromnu podršku, a u komentarima su se javljale djevojke koje su prošle sličnu situaciju:

“Ja sam drugu polovinu videa preplakala. Svaka ti čast, upravu si za sve. A ovo je trauma i hvala ti što si ovo podijelila. Isto smo godište, ali ti se od srca zahvaljujem za generacije koje su došle poslije nas što će imati mogućnost ovo pogledatii i znati se odbraniti.”

“Slično, ali nažalost gore iskustvo sam doživjela sa samo 8 godina, poslije sam kroz život dosta puta slično prošla bio to prijatelj, rođak”, samo su neki od komentara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje