Petak, 7. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Intervju princa Harryja i Meghan pratilo 17 miliona Amerikanaca

Preuzmite sliku

Oko 17,1 milion Amerikanaca pratilo je televizijski intervju Oprah Winfrey s princem Harryjem i njegovom suprugom Meghan, objavio je CBS u ponedjeljak.

CBS je objavio da je dvosatni intervju emitiran u nedjelju, u kojemu su Harry i Meghan optužili kraljevsku porodicu za rasizam i jer ih nisu zaštitili od negativne medijske pokrivenosti, privukao najveću publiku za neki zabavni specijal još od televizijskog prijenosa dodjele Oscara u februaru 2020. koji je gledalo 23,6 miliona ljudi.

To je ujedno bio i najgledaniji događaj u nedjelju u udarnom terminu u više od godinu dana, a koji nije Super Bowl, naveo je CBS. Super Bowl obično privuče oko 100 miliona gledatelja i najgledaniji je televizijski događaj u Sjedinjenim Državama.

Nedjeljni intervju bio je prvi veliki intervju para otkad su se preselili iz Britanije i napustili kraljevske dužnosti. Meghan je progovorila o suicidalnim mislima, a Harry je rekao da ga je iznevjerio njegov otac, princ Charles.

Meghan je također rekla da su članovi kraljevske porodice bili zabrinuti zbog boje kože njihova sina Archieja prije njegova rođenja i da je Buckinghamska palača uskratila zaštitu djetetu.

Buckinghamska palača još nije komentirala njihov intervju koji je dominirao raspravama na društvenim mrežama, jutarnjim televizijskim emisijama i novinskim naslovnicama u Britaniji i inozemstvu u ponedjeljak.

Hešteg #HarryiMeghankodOprah bio je u top pet trendova u svijetu na Twitteru za vrijeme i nakon emitiranja intervjua. Objavljeno je i 11,200 tvitova s heštegom #ukinutimonarhiju. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje