Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Influenserka sa ljubimcem svinjom: “Merlin je na nivou 3-godišnjaka i treba stalnu stimulaciju”

Preuzmite sliku

Merlina je naučila da pleše, sjedne, daje šapicu, hoda do predmeta različite boje kad mu kaže i s njom komunicira pritiskom na elektroničke gumbe kojima kaže da ‘želi vode’, ‘želi van’ ili ‘igrati se'…

I dok su mnogi za vrijeme pandemije i Covid mjera usamljenost liječili udomljavanjem mačaka i pasa, kalifornijska je influencerica Mina Alali odlučila kupiti mini vijetnamsku svinju; i ni na trenutak, kaže, nije požalila.

Praščić Merlin teži oko 15 kilograma i narasti će vjerovatno oko 90-ak centimetara, a 25-godišnjakinja kaže da joj je on najbolji prijatelj pa s njim dijeli i svoj krevet.

– Oduvijek sam htjela svinjicu koja će biti otvorena za ljubav i maženje – rekla je Alali za NY Post. “Merlin je jako potrebit i zato spava pored mene, on je nevjerojatna maza…”

@mina.alali He said not today babes💞#merlin #piggy #talkingbuttons #smart #pig #fyp #xyzbca #foryou ♬ original sound – Mina Alali

Nakon otprilike godine i pol provedene s njim Alali više, kako kaže, ne može ni zamisliti život bez Merlina kojeg je naučila da pleše, sjedne, da šapicu, pokazuje predmete različitih boja i s njom komunicira pritiskom na elektronske dugmiće na kojima su snimljeni izrazi poput ‘želi vode’, ‘želi van’ i ‘igrati se'…

@mina.alali This video technically took me 4 months to make 😭 #proud #animals #pig #merlin #training #mina #fyp #talkingbuttons #xyzbca ♬ original sound – Mina Alali

“Toliko je pametan da je to zapravo problem”, rekla je ljubiteljica životinja koja doma uz Merlina ima i dva štakora, Millie i Miracle.

– Cijelo vrijeme pritišće tipku koja kaže ‘ići van’, a ako želi još kockica leda, stisne ‘još’ i ‘led’ – ispričala je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Merlin (@merlinthepig)

Merlin tako s influenserkom ide svugdje; na kafe, šetnje gradom i izlete s prijateljima, a ona mnoge njihove zgode snima i objavljuje na društvenim mrežama.

“Čim sam ga prvi put vidjela, poludjela sam za njim”, kaže Alali. “Plakala sam od sreće jer mi se napokon ostvario san da imam svinju”, prisjeća se i insistira kako je to iskustvo sličnije roditeljstvu nego ‘posjedovanju’ kućnog ljubimca.

@mina.alali Love how he listens attentively to the answers re himself while falling asleep #merlinthepig #qanda #mina #pigsoftiktok #pig #piggy #fyp #xyzbca ♬ original sound – Mina Alali

– Svinje su vrlo pametne životinje i imaju kognitivne sposobnosti trogodišnjaka pa žele konstantnu pažnju i trebaju stalnu mentalnu stimulaciju tokom dana”, rekla je o Merlinu s kojim, dodaje, nikada nije sama.

“Ako sam ja na kauču, o on će skočiti gore, a ako sam u kuhinji prati svaki moj pokret”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mina Alali (@officialminaalali)

A iako je nedavno djevojka pozvana da s Merlinom učestvuje u američkom reality showu ‘America's Got Talent’, to je, kaže, odbila jer joj je najvažnije da Merlin bude sretan i da ne doživljava nikakve stresne situacije.

“Snimanje videa u udobnosti vlastitog doma je u redu, no nikako ga ne želim iskorištavati niti ga dovoditi u situacije koje bi mu psihički bile naporne”, zaključila je. (Vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,