Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Index.hr mora se izviniti Severini u 5 dnevnih novina i platiti 200.000 kuna!

index-seve
Preuzmite sliku

Prošlo je već 8 godina od pojave sad već legendarnog Severninog \”intimnog videa\” koji je na Internet pokrenuo cijelu Hrvatsku, ali i regiju.

\"index-seve\"Osam godina nakon objave Index Severini nije isplatio odštetu zbog prenošenja screenshota snimke i linkanja na izvor 2004. koju je odredio zagrebački Županijski sud: odštetu od 200 tisuća kuna s kamatama i sudskim troškovima. No Babića bi najviše mogla zaboljeti objava koju mora platiti u pet dnevnih novina – Index na papiru protiv svoje volje, prenosi Netokracija.

Prvi pravi analogno-viralni video u Hrvata

Zagrebački sud je, kako navodi Večernji list, obrazložio gdje su granice \”prava javnosti da zna\” iako je Index zapravo u konačnici objavio screenshote videa dostupnog putem P2P mreža. Severnin \”pornić\”, kako ga je tada prozvao Index, u povijest će sigurno ući kao najviralniji video u Hrvatskoj, koji se prenosio ne samo tada relativno sporom mrežom, već i CD-ovima. Babić je na sudu svjedočio da su slike bile objavljene tek nekoliko sati, nakon čega su skinute.

\"index-seve2\"

Mnogi i danas tvrde da je Index posjećenost povećao upravo na Severininom videu, iako Indexovci smatraju da se radi o tek privremenom povećanu te da su brend stvorili temeljem ozbiljnijeg sadržaja. Da su htjeli utrostručiti posjetu, pokazali bi i bradavicu te dali video na download – naveli su u članku iz 2004. Prilično ironičan kraj cijele priče za Index bit će objava u pet dnevnih (analognih) novina, koju će morati platiti Indexov direktor.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: