Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Hugh Grant: Otkako sam ostario i poružnio, uloge su mi sve raznovrsnije

Glumac Hugh Grant kaže da se više neće pojavljivati u romantičnim komedijama, pošto sada kada je “ostario i poružnio” dobija ponude za raznovrsne uloge.

Pedesetsedmogodišnji Grant, koji će u drami BBC-ja “A Very English Scandal” igrati preminulog vođu Liberalne partije Johna Torpa, kaže da u današnje vrijeme ima mnogo manje osude kada je rad na televiziji u pitanju, u odnosu na početak njegove karijere.

– To je bio snobovski odnos. “Ja sam sada filmska zvijezda, ne radim na televiziji”. Ali to veoma brzo nestaje. Vidio sam da i De Niro sada radi za televiziju – rekao je Grant za Guardian.

– Uvijek sam pokušavao da prihvatim najzanimljiviju stvar koja mi je predložena u datom trenutku. A otkako sam ostario i poružnio, uloge koje igram su postale sve raznovrsnije – kazao je.

Upitan da li planira da se pojavi u još nekoj romantičnoj komediji, glumac je rekao da je ta “ptičica odletjela”.

U novoj seriji Grant glumi političara koji je optužen za ubistvo bivšeg ljubavnika.

On kaže da se upoznao sa načinom života političara i da su motivi koji su ih pokretali tokom šezdesetih i sedamdesetih ostali isti i danas.

– Bojim se da im je glavni motiv uvijek promovisanje sebe i napredovanje u karijeri: “Kako da se probijem?” To je bilo od velike važnosti i za Torpa. Bio je nevjerovatno ambiciozan – naveo je Grant. (Nedeljnik)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,