Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska navijačica Ivana Knoll gostovala kod Piersa Morgana

Preuzmite sliku

Ivana Knoll najpoznatija hrvatska navijačica, pojavila se u emisiji Piersa Morgana gdje je govorila o kritikama zbog oskudnog odijevanja na tribinama u Kataru.

Knoll se u emisiji pojavila u dekoltiranom topiću i utvrdila da, “otkako je stigla u Katar, nije dobila nijedan negativan komentar zbog odjeće”.

Na Piersovo pitanje je li naišla na “otpor” prema oskudnim kombinacijama u većinski muslimanskoj zemlji, Ivana je odgovorila:

“Ne, da budem iskrena. Bila sam jako iznenađena, jako sretna, Katarci su prihvatili moju odjeću. Sa mnom se fotografisali i žene, djeca…”

U emisiji bio i katarski biznismen

S Piersom je u istoj emisiji razgovarao i katarski poduzetnik Mohammed Hassan al-Jefairi. On je prošle sedmice izazvao raspravu na Twitteru kada je kritikovao Ivanin izgled na tribinama. Piers je zato pozvao Mohammeda u svoju emisiju, da objasni što je mislio u svojoj kritici, prenosi Index.hr.

“Nadam se da je Svjetsko prvenstvo prilika za Ivanu, ali i druge strane navijače, da nauče više o katarskoj kulturi”, rekao je on. Dodao je i da “niko ne bi bio dovoljno drzak da joj se direktno suprotstavi u vezi s njezinim odabirom odjeće”.

Zaključio je i da bi Ivana mogla nositi tradicionalnu katarsku haljinu (op.a. abayha). “Dobro bi izgledala i u njoj”, rekao je.

Ivana je na to odgovorila Piersu da njezina odjeća nema nikakve veze s vrijeđanjem katarske kulture i dodala da su joj mještani potvrdili da se tokom turnira može odijevati kako želi.

“Poštujem svaku zemlju”, poručila je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,