Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvati ponudili domaćinstvo muzikčom festivalu EXIT

exit
Preuzmite sliku

Gradske vlasti Novog Sada najavile su kako više neće finansirati jedan od najposjećenijih festivala u Europi

exitNakon što je vladajuća Srpska napredna stranka sa svojim satelitima nasilno srušila na izborima izabranu vlast u Novom Sadu, novi gradski moćnici su najavili kako neće finansirati muzički festival Exit koji se ubraja među najposjećenije muzičke događaje u Evropi i promoviše Novi Sad i Vojvodinu kao uljuđene i proevropske destinacije u Srbiji.

Organizatori Exita najavljuju da bi zbog novonastale situacije moglo doći “do onoga što trenutno nitko ne želi, a to je izmještanje s Petrovaradinske tvrđave, pa i iz Srbije”, a kao jedna od realnih mogućnosti najavljuje se selidba Exita u Hrvatsku.

Moguće su razne promjene, pa čak i izmještanje festivala. Mi smo dobivali brojne ponude da festival organiziramo na drugom mjestu, primjerice, najviše ponuda je bilo s Hrvatskog primorja. Recimo, država Hrvatska je prepoznala svoj interes u turizmu i sistemski radi na tome da se taj turizam razvije jer donosi ogromne prihode. Ponude koje smo dobijali dosad nismo ozbiljno razmatrali, ali to bi, recimo, bila najradikalnija promjena. Mi bismo, naravno, najviše voljeli da festival ostane na Petrovaradinskoj tvrđavi, obzirom da je ta lokacija jedinstvena i neodvojiva od “Exita” kakav poznajemo – kaže Miloš Ignjatović, organizator i jedan od začetnika Exita, piše Večernji list.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: