Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Holivudske zvijezde daju milone za borbu protiv korona virusa: Kaylie Jenner obustavila proizvodnju

Preuzmite sliku

Holivudske zvijezde čine sve kako bi pomogle u borbi protiv korona virusa, pa su velike količine novca namjenile u tu svrhu. Oprah Winfrey dala je milion dolara ( 1 822 531 KM), Leonardo Di Caprio čak deset miliona, a Kaylie Jenner umjesto kozmetike proizvodi asepsol.

,,Veoma sam uzbuđena i želim da budem prva koja će donirati novac i doniraću milion dolara. Nadam se da će mi se mnogi priključiti u ovome. Znam da ne mogu svi da izdvoje milion, ali neka pomogne onoliko koliko može. – rekla je Oprah.

Di Caprio je naveo da je impresioniran onim što ljudi u ovom fondu pokušavaju, te da je odlučio da osnuje i u njega uloži 10 miliona dolara.  Uz Di Caprija, jedna od osnivačica fonda je i filantrop Laurene Powell Jobs. Fond će pomagati porodicama s niskim primanjima, starim osobama, porodicama sa smanjenim primanjima za vrijeme pandemije i porodicama čija su djeca korisnici besplatnih obroka u školama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Kaylie Jenner obustavila je proizvodnju luksuzne kozmetike. Najmlađa milijarderka na svijetu će, umjesto toga, proizvoditi asepsol. Ona će iskoristiti svoje kozmetičko carstvo da pomogne u spriječavanju širenja virusa korona u Kaliforniji. Influenserka je donirala milion dolara prošle sedmice kako bi pomogla u snadbijevanju medicinske opreme za one koji su na prvoj liniji borbe protiv Covid-19. (Azra.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje