Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Historičar otkrio tajne signale kraljice: Elizabeta II ne mora izgovoriti ni riječ

Preuzmite sliku

Kada želi napustiti bilo kakav oblik interakcije, ako je suditi po riječima Huga Vickersa, britanska kraljica Elizabeta II prebaci torbicu iz jedne ruke u drugu.

Također, kada je na nekom velikom događaju, signal odlaska s njega je stavljanje torbe na sto što znači da želi otići u roku od pet minuta.

Historičar koji se bavi kraljevskom porodicom iznio je još sličnih zaključaka.

Ako razgovor želi napustiti u kratkom roku tada diskretno okreće vjenčani prsten, prenosi Vickersove zaključke.

– To bi se uradilo na lijep način. Primjera radi, došao bi neko i rekao da kanterberijski nadbiskup treba s njom hitno razgovarati – objasnio je historičar metode.

Također, za vrijeme službenih posjeta u Bakingemskoj palati ima niz diskretnih gestikulacija kojima komunicira sa službenicima. Tako oni na njen diskretan signal otvaraju vrata i ispraćaju goste kada kraljica osjeti da je za to došlo vrijeme.

No, tvrdi Vickers, nije jedina iz kraljevske porodice kojoj je torbica više od modnog dodatka.

I vojvotkinja od Cambridgea, supruga princa Williama, koristi torbicu kako bi izbjegla neugodnu situaciju. Primijetio je da često torbicu drži objema rukama kako rukovanje ne bi bilo neugodno.

S druge strane, kraljica Elizabeta II. torbicu uvijek nosi u lijevoj ruci kako bi joj desna bila slobodna za pozdravljanje. (faktor.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,