Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Helem nejse objavio spot za pjesmu “Glas”: U glavnim ulogama “Bakir, Milorad i Dragan”

Preuzmite sliku

Mjesec dana agresivne predizborne kampanje povodom lokalnih izbora u BiH završio se jutros, stupanjem na snagu izborne šutnje, a grupa Helem nejse tačno u 7 sati predstavila je spot za novu pjesmu “Glas”.

“Petak 13, kao posljednji dan ovogodišnje kampanje, nije svim političarima bio nesretan, jer su neki od njih dobili priliku da se okušaju u novim ulogama – onim statista”, navode iz Helem nejsea.

“Budući da je pandemija koronavirusa najviše pogodila političare i državni aparat, odlučili smo da sve regionalne političke lidere pozovemo kao statiste u spot kako bi im barem malo pomogli da prežive ovu tešku godinu, jernije lako vratiti se s kavijara na buraniju. Kao i uvijek, zloupotrijebili su našu naivnu dobrotu primjenjujući njihov ustaljeni princip ‘zavadi pa vladaj'”, poručuje trojac Gagara, Stihomir i Toshi.

Pjesma je svojevrsna kritika cjelokupnom političkom sistemu, ovog puta su granice nadmašili spajanjem kreativnosti sa novim tehnološkim dostignućima. U tome im je pomogla Via Media koja potpisuje kreativni koncept i izvršnu produkciju spota. Režiser spota je Irfan Avdić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,