Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hana progovorila o borbi za potomstvo: Nakon pregleda me upitao jesam li svjesna da imam veliki problem?

Preuzmite sliku

Hana Hadžiavdagić već ranije je na svom Instagram profilu otkrila da planira trudnoću te se podvrgnula operaciji i otvoreno progovorila o reproduktivnom zdravlju žena.

Gostujući na N1 influencerica je ispričala i s kakvim zdravstvenim problemima se suočava.

“Jednom sam slučajno bila gošća u klinici, doktor je rekao ‘kada si već tu, hajde da te pregledamo’. Nakon pregleda me upitao jesam li svjesna da imam veliki problem? Radi se od adenomiozi. Menstruacije su užasno bolne. Svaka žena koja je to prošla, može me razumjeti. Bez obzira hoću li se ostvariti kao majka, hoću li ići na surogat majčinstvo ili ću usvojiti dijete, sretna sam što sam taj problem riješila. Ja nemam jajovode tako da moram ići na izvantjelesnu oplodnju”, kazala je Hana.

“Žene mi pišu na društvenim mrežama da koristim neke čajeve, tako da bih mogla možda uz pomoć čajeva ostati trudna”, dodala je kroz smijeh.

  • “Ja nisam uobičajena pacijentica, ne mislim stalno na trudnoću i oplodnju, imam puno posla i nemam vremena sjediti kod kuće i čupati kosu, razvoditi se i miriti itd. Dosta mojih prijateljica je teško podnosilo izvantjelesnu oplodnju. Primala sam dosta terapija, ali nisam osjetila neke promjene. Ja sam neko ko nikada nije bio u depresiji. Sve što se dešava, doći će u pravom momentu”, kazala je Hana koja je 10 godina u braku s Tarikom Tabakovićem.

    Adenomioza je stanje u kojem se endometrijsko tkivo, odnosno tkivo sluznice koje oblaže maternicu, nalazi u mišićnom sloju maternice. Površina endometrija, kao i cijela maternica, uvećana je, što vodi do produljenog i obilnog menstrualnog krvarenja te bolova.Hana je ispričala i kako cijeli svoj proces borbe za potomstvo bilježi i snima.

    “Bit će interesantno ako dođemo do cilja sve to pregledati, zaključila je.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje