Četvrtak, 21. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hana Hadžiavdagić: ‘Nadam se da će beba doći, muž i ja smo je godinama pokušavali dobiti’

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovačka influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković (36) je u Banjoj Luci operirala cistu na jajniku te polipe na maternici. Kaže da je operacija umjesto sat vremena trajala tri sata.

– Kod nas je sramota pričati o ženskom reproduktivnom zdravlju i sramota je pričati koliko se žena bori da dobije djecu, idu na umjetne oplodnje… Koliko zapravo muškaraca ne može imati djecu, pa je to još i veća tabu tema nego ženski problemi. Mi kao narod, kao cjelina, kao Balkan, moramo razbiti predrasude, moramo početi gledati naprijed. Mlađe generacije koje dolaze će imati više problema s reproduktivnim zdravljem zbog načina života, zbog zraka koji udišemo, zbog virusa koji nas okružuju, zbog hrane koju jedemo i zbog nezdravog života generalno – rekla je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hana Hadžiavdagić Tabaković (@hana)

– Imala sam cistu na jajniku, imala sam polipe na maternici, ništa toliko ozbiljno, ali nešto što je mene sprječavalo da ostanem u drugom stanju. Nisam znala, jer nisam bila dobro pregledana, nisam bila na pravom ultrazvuku. Masa žena tako pokušava ostati trudna, a ne zna u čemu je problem. A ovo su mali zahvati koji mijenjaju život iz temelja – dodala je.

U bolnici je do subote, a potom ide u Zagreb.

– Sad se nadam bebi uskoro. Tarik i ja smo pokušavali godinama dobiti bebu, a nismo znali u čemu je problem dok nisam malo dublje počela kopati… Nadam se da će uskoro biti beba – poručila je Hana čiji je suprug Tarik Tabaković.

Na Instagramu se javila iz bolnice.

– Hvala Vam na stotinama, hiljadama poruka koje iz minute u minutu pristižu iz svih krajeva svijeta. Hvala Vam na poklonima, cvijeću, čokoladama koje ste poslali, ali i na telefonskim pozivima… Hvala svima koji su pitali kako sam…hvala na pitanju bolje sam, oporavljam se iako su dvije teže operacije iza mene. Hvala cijelom timu bolnice na stručnosti, profesionalnosti, ljubaznosti, organizaciji – napisala je, a potom zaključila:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hana Hadžiavdagić Tabaković (@hana)

– Iskreno, nisam mogla niti zamisliti da će biti zaista ovako ugodno i lijepo iskustvo – operacija! Ali zaista je tako. Drago mi je što sam javno digla glas o ženskom reproduktivnom zdravlju, to nije tabu tema, to nije nikakva sramota nego hrabrost milijune žena koji se bore sa samo jednim ciljem…istim ciljem. Radujem se da u skorijoj budućnosti ispod krova ove bolnice začujem najdraži plač, dječji plač. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,