Četvrtak, 22. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
halid-beslic-ima-svoj-parfem
Preuzmite sliku

Halid Bešlić zbog otežanog disanja operisan u Njemačkoj

Podvrgnuo sam se rekonstruktivnoj operaciji nosa. Vremenom mi se stanje pogoršalo, a malo sam htio i estetski popraviti.

Halid Bešlić (65), operisan je prije nekoliko dana u jednoj bolnici u Minhenu. Našu muzičku legendu operisao je profesor Milomir Ninković, Bosanac koji je danas jedan od vodećih svjetskih plastičnih hirurga.

S Halidom smo jučer razgovarali. Sjajno zvuči, raspoložen je, a kada nam se javio na telefonski poziv, našalio se riječima: “Evo ranjenog junaka“ rekao je za Avaz

Čuveni pjevač je jučer tokom poslijepodneva imao zakazanu kontrolu kod profesora Ninkovića, a prije toga u telefonskom razgovoru iz Minhena otkrio o čemu se, ustvari, radi:

– Podvrgnuo sam se rekonstruktivnoj operaciji nosa. Vremenom mi se pogoršalo disanje, a malo sam htio i estetski popraviti. Dogovorio sam se s profesorom Ninkovićem da to uradim u Minhenu. Loše sam disao i već mi je to počelo smetati. Malo smo mijenjali hrskavice, malo se i estetski promijenilo, ali je uglavnom bitno disanje. Odlučio sam da to uradim u januaru, u mjesecu kad sam slobodan. I tako je i bilo.

Problem s disanjem se pojavio poslije saobraćajne nesreće koju je imao.

“Kad sam nastradao, urađeno je to dobro, ali malo me disanje opterećivalo. Ja sam to trpio, ali, eto, sad sam to riješio…”

U ovom razgovoru je prokomentarisao snimak Zlatana Ibrahimovića te je rekao

“Zlatana lično ne znam, ali poznajem njegovog oca. Sa Zlatanom sam se čuo telefonom kad je igrao u Interu. Otac mu je koju godinu stariji od mene, pjevao je i on. U Švedskoj smo se nekoliko puta vidjeli kad je Zlatan još bio dijete. Simpatičan je Zlatan kako je on to fino složio, ima stila za zezanje.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje