Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Halid Bešlić primio treću dozu i pozvao sve na vakcinisanje

Preuzmite sliku

Legenda narodne muzika Halid Bešlić iskoristio je akciju “Vakcinacija prema građanima” Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u tržnom centru SCC u Sarajevu, da primi treću dozu vakcine.

Halid je primio vakcinu kompanije Pfizer, a prisutnim medijama izjavio je kako poziva sve građane da iskoriste priliku i čim prije dođu po svoju dozu.

Prija Bešlića svoju treću dozu primio je i ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, koji je ove sedmice na imunizaciju pozvao i sve dužnosnike i javne službenike kantonalnih institucija.

U Sarajevu posljednjih dana vlada pojačan interes za vakcinaciju, a građanima na raspolaganju su vakcine Pfizer, Sinovac i Sinopharm.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, proteklog dana u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 499 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon laboratorijskog testiranja 2.021 uzorka. Dva pacijenta su, nažalost, preminula.

  • U posljednja 24 sata od Covid-19 infekcije oporavilo se 199 osoba. Trenutno je na bolničkom liječenju 117 pacijenata, od kojih je 109 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post-covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži. Udio nevakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 74,36 posto. (Foto: Klix.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje