Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Halid Bešlić o iznenadnoj operaciji: ‘Nisam mogao hodati, svratio sam doktoru da vidimo šta je i našao se na stolu’

Preuzmite sliku

Halid Bešlić nedavno je zabrinuo svoje vjerne fanove kada je završio u bolnici na operaciji zbog ugradnje čak dva stenta.

Bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić prije nekoliko sedmica je završio u sarajevskoj bolnici zbog ugradnje stenta. Bešlić se nalazio u Centru za srce Sarajevo gdje mu je ugrađen stent, a operisalii su ga vrhunski hirurzi.

‘Nisam mogao hodati, nisam se mogao kretati’

Nakon što je izašao iz bolnice, Bešlić je otkrio da je odradio već jedan koncert, a za Dnevni avaz se osvrnuo i na samu operaciju, koju je pratio budan.

“Stavili su mi dva stenta. Dobro je, hvala Bogu, odlično je. Sve će to biti kako treba. Odlično se osjećam, da kucnem u drvo. Jedino što sada te tablete moram piti redovno, to je ta disciplina koje se moram pridržavati. Znao sam da sam u dobrim rukama. A drugo, nisam ni znao što mi je bilo. Nisam mogao hodati, nisam se mogao kretati. Zvao sam doktora Kacilu da mu se požalim, a on me direktno od kuće poslao u bolnicu. Kako sam svratio da vidimo šta je, tako sam se našao na stolu. Bilo je to stresno”, priznao je Bešlić kojeg je operirao prof. dr. Mirsad Kacila  sa svojim timom, što je jedan od razloga što Bešlića nije bilo strah.

Kazao je da su mu rekli da mora prenoćiti kako bi ujutro “ušli u vene”.

“Sve da bi uspostavili pravu dijagnozu. Ujutro su to uradili i pitali me da stave stent. Ja sam rekao ”stavljaj” i sve je bilo gotovo za pola sata. Nije to operacija na kojoj te uspavaju, već si budan i možeš pratiti sve na ekranu iznad sebe” – kazala je legenda narodne muzike.

Rad srca

Ipak, priznao je da ga je boljelo, ali na početku procedure, a uporedio je osjećaj s onim kada primaš injekciju. Doduše, ne običnu.

“Ali ništa se ne osjeti kada se već krene preko vene. Samo se na aparatu čuje rad srca… Dok ljekari mogu vidjeti šta se unutra dešava” – opisao je Bešlić svoje iskustvo.

Halid se veoma brzo oporavio i već se vratio poslu.

“Odsvirao sam jedan koncert nakon toga. Nisam baš kao nov, ali sam blizu toga. “Renovirao” sam se” – kroz smijeh je zaključio Bešlić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,