Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hadžihafizbegović: Otišao je moj brat Saša Petrović. Falit ćeš, al’ jako. Adio kumpanjo

Preuzmite sliku

Vijest o smrti glumca Saše Petrovića iznenadila je i rastužila mnoge. Njegove kolege i prijatelji u nevjerici su primili vijest o odlasku legendarnog glumca, a među njima i Emir Hadžihafizbegović.

Hadžihafizbegović se na Facebooku oprostio od velikog prijatelja i kolege koji nas je iznenada napustio.

“Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. Ne znam na zašto objavljujem ova post. Valjda je to odbrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolisano teku”, naveo je.

Potom se Hadžihafizbegović osvrnuo na prijateljstvo s Petrovićem koje su godinama njegovali.”Bilo je to ono prijateljstvo i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti, a da taj neko to razumije to razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz ‘Audicije’. Volim te brate. Falit ćeš, al’ jako. Adio kumpanjo”, dodao je.

Hadžihafizbegović i Petrović sarađivali su na mnogim projektima, a sve je počelo od kultne “Audicije” u kojoj su kao mladići obojica glumili. Zajedno su igrali i u humorističkoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”, filmu “Teško je biti fin” i mnogim drugim.

Bosanskohercegovački glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je jučer u Sarajevu u 61. godini života nakon borbe s bolešću.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje