Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

“Gucci pop” voli luksuznu odjeću: Torba od 3.400 i sat od 30.000 dolara

Preuzmite sliku

Ruski pravoslavni pop Vjačeslav Baskakov voli luksuznu garderobu, i to je do skoro rado dijelio sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram. Među omiljenim robnim markama su mu Gucci i Louis Vuitton.

Međutim, zbog brojnih kritika, on je izbrisao nalog. Ovom popu ili njegovom nadređenom nije se dopala medijska pažnja koju je dobio zbog ljubavi prema skupocjenoj obući i torbama.

Njegovi pratioci su mogli da vide da on, osim cipela i torbi marke Guči, od kojih jedna košta čak 3.400 dolara, voli i papuče, torbe i kofere marke Louis Vuitton. Zanimljivo je da je Guccijeve cipele upario sa ženskom torbom iste robne marke. Cipele koje je na jednoj od fotografija imao koštaju nešto više od hiljadu dolara.

Crkveni poglavari su osudili ovakvo ponašanje Baskakova i naveli da će morati da odgovara pred disciplinskom komisijom.

“Nadam se da će se ovaj pastir urazumiti”, rekao je portparol ruskog patrijarha Kirila.

On je dodao i da život pravoslavnog sveštenika ne može da se podjeli između ličnog i javnog, ali poručuje “da nijedan sveštenik ne može da radi kao sveštenik u crkvi od jutra do ručka, a onda da bude ko god poželi od ručka do večere”.

Ovo nije prvi put da se ovaj sveštenik razmeće. Prije nekoliko godina, tačnije 2012. godine, na Instagram je postavio fotografiju na kojoj su oni sa oštrijim okom spazili u refleksiji stola da ima sat marke “Breguet” vrijednosti 30.000 dolara.

 • Njegovi asistenti su nespretno “izbrisali” sat sa ruke, ali su zaboravili da uklone refleksiju sata na staklu drvenog stola.

  Kako prenosi b92, crkva se tada izvinila, a i sam Baskakov, koji je rekao da mu je žao zbog fotografije istakavši da će da snosi posljedice i pretrpi svaku kaznu koju mu odrede zbog takvog ponašanja “budući da se ne ponašam ponizno i odgovarajuće”.

  Tada je negirao da posjeduje modne dodatke kuća Gucci i Louis Vuitton tvrdeći da su sve fotografije nastale u tim radnjama i da ne posjeduje sve te stvari.

  Jednom prilikom je rekao i da je na “običnu” obuću ušivao šnale koje podsjećaju na one koje na svojim cipelema ima Gucci.

  “To su jeftine cipele, samo djeluju ekstravagantno”, rekao je on.

  Jučer se oglasio i kazao da je to bila borba za slobodu, da pati od neuralgije i da se trenutno nalazi u bolnici. Napisao je da mu je doktor preporučio “promjenu dekoracije”, što podrazumijeva i nošenje drukčije odjeće, što bi mu trebalo neutralizirati simptome. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,